Poveži se putem

Sponzorirani članci

U Željeznom Polju održana promocija knjige “Mislilac i državnik Alija Izetbegović”

Objavljeno

-

U petak, 24.11.2017. godine sa početkom u 17:00 h, u holu OŠ „Abdulvehab Ilhamija“ Željezno Polje, održana je promocija knjige „Mislilac i državnik Alija Izetbegović“, autora Fikreta Muslimovića i Selme Cikotića. Organizator promocije bila je Asocijacija mladih SDA Žepče na čelu sa Mehmedom Krehmićem. Promocija je dio programa obilježavanja 25. Novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Hol škole je bio premali da primi sve one koji su iz prve ruke, od njegovih najbližih saradnika, željeli saznati činjenice iz života prvog predsjednika, r. Alije Izetbegovića. O njegovoj veličini, mudrosti, blagosti, skromnosti, o njegovoj viziji i idealu multietnične Bosne, o njegovom državničkom i diplomatskom umjeću i hrabrosti da povede svoj narod ka slobodi, kad je nasuprot toj ideji bila jedna od najjačih vojnih sila u Evropi kao izvršilac jedne fašizoidne, hegemonističke i zločinačke ideje, sa mnogo žara i emocija govorili su promotori brigadni general u penziji, gosp. Fikret Muslimović i penzionisani profesor Gazi Huzrev-begove medrese, Mustafa ef. Spahić.

Ef. Spahić, poznat po svom oratorskom umijeću, na poseban način je podcrtao da hegemonističke ideje još nisu umrle i da se protiv Bosne i Bošnjaka i danas, u miru, vodi kampanja kojoj je za cilj dezavuisanje Bošnjaka i Bosanaca i konačni raspad Bosne i Hercegovine. Istakao je da mladi naraštaji posebno moraju voditi računa o čuvanju istine o ratu, agresiji, a pogotovo o ulozi SDA i njenog prvog predsjednika u očuvanju domovine.

Prisutnima se obratio i gosp. Salko Zildžić, predsjednik AM SDA BiH, koji je je govorio o hiljadugodišnjoj historiji Bosne i značaju Dana državnosti za sve Bosance i Hercegovce.

Ćazim Huskić, predsjednik OO SDA Žepče, u kratkom obraćanju, svim Bosancima i Hercegovcima čestitao je Dan državnosti jedine nam domovine.

Moderatorski posao odlično je obavila prof. Berina Hodžić.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal