Poveži se putem

BiH

Centar za promociju civilnog društva dodjeljuje Nagradu „DA(R) ZA ZAJEDNICU“

Objavljeno

-

Centar za promociju civilnog društva dodijeliti će “Nagradu DA(R) ZA ZAJEDNICU“ za uspješno realizirane projekte i inicijative u lokalnim zajednicama uz podršku biznis sektora, za 2014.godinu. Ova organizacija kroz “Program malih grantova” pruža edukativnu i finansijsku podršku udruženjima građana i neformalnim grupama kojima nastoje da kroz odobrene projekte zainteresuju, podstaknu, ohrabre i obezbijede učešće i saradnju lokalnih vlasti i biznis sektora da daju svoj doprinos u realizaciji projekata i inicijativa čija je svrha poboljšavanje kvaliteta života građana i građanki u lokalnim zajednicama.

“U želji da promovišemo važnost saradnje biznisa i neprofitnog sektora, ali i odamo priznanje najuspješnijim projektima koji su obezbijedili podršku biznis sektora, Centar za promociju civilnog društva objavio je poziv za prijavu za nagradu “Da(r) za zajednicu”, kojim pozivamo građane i građanke, nevladine oganizacije, neformalne grupe građana, jedinice lokalne samouprave i razvojne agencije da nominuju kompanije, firme i obrte za ovu nagradu”, kaže menadžerica projekta Dragana Grbić-Hasibović.

Za Nagradu “Da(r) za zajednicu” mogu se nominovati sve kompanije, firme i obrti, koji su tokom protekle dvije godine dale svoj materijalni ili ne materijalni doprinos realizaciji projekata i inicijativa, koji su rezultirali promjenama i riješili neki problem u lokalnoj zajednici. Ukupan doprinos biznis sektora u određenom projektu, u vidu novca, materijala, volonterskog rada ili usluga, ne smije prelaziti vrijednost od 5.000 KM.

Centar za promociju civilnog društva iz Sarajeva pokretanjem ove nagrade nastoji da nosioci realizacije nekog projekta izgrađuju snažnije odnose i jačaju partnerstvo sa profitnim sektorom, sa ljudima koji pored svog biznisa imaju žele da direktno ili indirektno pomažu lokalnoj zajednici gdje žive i rade. Kao osnovni kriteriji za predlaganje vaših kandidata uzimaće se značaj doprinosa za realizaciju datog projekta/inicijative kroz novčanu donaciju, volonterski rad, donacija u materijalu ili uslugama, zatim koliki utjecaj je realizovani projekat/inicijativa postigao u lokalnoj zajednici, kao i broj podržanih projekata/inicijativa od strane nominovane kompanije, firme ili obrta u lokalnoj zajednici.

Svi nominovani, koji uđu u drugi krug selekcije, biće javno promovisani putem društvenih mreža i medija, a prijavljena inicijativa će biti objavljena u brošuri CPCD-a u Programu malih grantova. Pored glavne nagrade u vidu priznanja, za prva tri mjesta su obezbijeđene nagrade u vrijednosti od 500 KM za prvo mjesto, 300 KM za drugo mjesto i 200 KM za treće mjesto. Svi nominovani, koji uđu u drugi krug selekcije, biće pozvani na svečanost uručenja priznanja i nagrade, a u prisustvu predstavnika međunarodne zajednice, donatora i bosansko-hercegovačkih institucija.

Advertisement

Opširnije o projektu Nagrada “Da(r) za zajednicu” kao i obrazac za prijavu možete pronaći na linku http://bit.ly/1uclbRi , rok za prijave je do 28.novembra. Proglašenje dobitnika nagrade biće obavljeno na završnoj svečanosti Programa malih grantova, u januaru 2015. godine.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal