Poveži se putem

Apeli za pomoć

Četverogodišnji Orhan Đuhera iz Novog Šehera hitno treba našu pomoć

Objavljeno

-

Orhanu Đuheri, malenom dječaku iz Novog Šehera hitno je potrebna pomoć dobrih ljudi. Ovom prekrasnom četverogodišnjem dječaku prema primarnoj dijagnozi dijagnosticirana je distrofija, cista na mozgu, i tumor na stopalu.

Ovo je primarna dijagnoza i u narednom periodu malenom Orhanu moraju se obaviti detaljne analize da bi se ustanovio konkretan izvor njegovih zdravstvenih problema, međutim, ove preglede nije moguće obaviti u Bosni i Hercegovini, a najbliža bolnica koja obavlja te pretrage nalazi se u Ljubljani.

Roditelji našeg malenog Orhana, nažalost, nisu u mogućnosti sami finansirati ovaj medicinski tretman, te ovih dana apel za pomoć šalju svima onima koji mogu pomoći.

“Život je, u islamu, i svetinja i pravo. Svetinja – zato što nas je Uzvišeni stvorio u najljepšem obliku i učinio nas Njegovim namjesnicima na Dunjaluku; a pravo – zato što je to nešto što je neotuđivo čovjeku, po sebi. Mi smo moralno obavezni učiniti sve što je u našoj mogućnosti, ako je život našeg brata ili naše sestre ugrožen – pogotovo ako je riječ o mladom životu; jedinki našeg društva i zajednice koja treba da se razvija i ostvari u svojoj potpunosti“, stoji na stranici Udruženja studenata Fakulteta islamskih nauka, koji su također pokrenuli akciju prikupljanja pomoći.

Molimo sve one koji su u mogućnosti da pomognu i da uzmu učešće u ovoj humanitarnoj akciji.

KONTAKT OSOBE:

Advertisement

ADMIRA ĐUHERA (MAJKA) – +387 603 062 969

SADMIR MUSTAFIĆ (DAIDŽA) – +387 62 679 483

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal