Poveži se putem

Region

Cijeli region zahvatilo olujno nevrijeme, najviše pogođen Novi Sad

Objavljeno

-

Cijeli region je od jučer zahvatilo jako nevrijeme praćeno grmljavinom i olujnim vjetrom, a najviše su pogođene Hrvatska i Srbija. Najveća oluja pogodila je Novi Sad, gdje je smrtno stradala jedna žena.
Regionalni mediji su u proteklom periodu, naročito od sinoć, izvještavali o jakom nevremenu u hrvatskim i srbijanskim gradovima, a očekuje se da će nevrijeme zahvatiti i veće područje Bosne i Hercegovine.

Nevrijeme u Hrvatskoj

Veliko nevrijeme sinoć je napravilo nered u dijelovima unutrašnjosti Hrvatske, a zatim se proširilo i na veći dio Jadrana. Nevrijeme je nakon 22 sata pogodilo otok Cres, a prema pisanju hrvatskih medija, centar grada je potpuno potopljen.

U Velikoj je Gorici, kako prenosi Jutarnji list, padao grad veličine oraha, a lokalni portali pišu da je najgore nevrijeme pogodilo Kurilovac, gdje su stradali brojni vrtovi i plastenici. U Velikoj Gorici jak vetar lomio je grane drveća i suncobrane po terasama kafića.

Nevrijeme je u Gorici trajalo dvadesetak minuta, dok su u centru Zagreba olujni vjetar i kiša trajali desetak minuta.

Nevrijeme u Vojvodini

Advertisement

Snažna oluja pogodila je Novi Sad u kojem je jedna žena smrtno stradala nakon što je drvo palo na njen automobil.

Na ulazu u grad iz pravca Zrenjanina kod Šangajske raskrsnice drvo je palo na automobil, a vatrogasci su izvukli povrijeđene iz automobila.

Prema pisanju lokalnih medija, vatrogasci su isjekli automobil u kojem je jedna žena smrtno stradala. Poginula je na mjestu događaja i ljekari su mogli samo da konstatuju smrt.

U automobilu se nalazio i muškarac star 83 godine, a prevezli su ga u Klinički centar Vojvodine u svjesnom stanju. Zadobio je teške tjelesne povrede.

Nevrijeme u Srbiji

Srbijanski mediji javljaju da je nevrijeme zahvatilo i Srbiju, a da je počelo od Subotice i Palića te da olujni oblaci idu ka Beogradu.

Meteorolozi tvrde da je riječ o ljetnom nevremenu koje je kratkotrajno. Očekuje se da neće trajati duže od nekoliko sati u područjima koja zahvati.

Advertisement

(Klix)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal