Poveži se putem

Zanimljivosti

Okupljanje “1.000 Ivana” krajem jula na Kupresu za obaranje Guinnessovog rekorda

Objavljeno

-

Udruženje Kupreški kosci, uz snažnu podršku cijele lokalne zajednice, ovoga ljeta okuplja sve Ivane iz zemlje, susjedstva i dijaspore da zajedno sa svojim porodicama proslave porodičnu nedjelju 30. jula 2017. zajedničkom svetom misom, molitvom i blagoslovom, uz uživanje u ljepotama Kupresa te učestvovanje u zapisivanju tog trenutka u historiji rušenjem Guinnessovog rekorda u okupljanju najviše osoba istoga imena na jednom mjestu.

Brojni nositelji imena Ivan, značenja “Bog je milostiv”, odazvat će se ovom dosad neviđenom okupljanju iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i dijaspore. Ime Ivan jedno je od najpopularnijih imena na ovim prostorima kroz desetljeća, a jedan od prvih i najistaknutijih nositelja toga imena je Ivan Krstitelj čiji se dan obilježava 24. juna.

Najvećim okupljanjem upravo Ivana cilj je promovirati porodične i duhovne vrijednosti te obilježiti porodičnu nedjelju 30. jula 2017. misom u Crkvi Sv. Obitelji, koju krasi osam zvonika darovanih od osam srednjoevropskih zemalja povodom katoličkog dana održanog 2005. godine.

U obaranju Guinnessovog rekorda mogu učestvovati Ivani, koji se trebaju prijaviti na 1000ivana.com najkasnije do 10. jula 2017., a na web stranici možete pronaći više informacija o projektu te planu i programu događanja.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal