Poveži se putem

Zanimljivosti

Sova izazvala haos u ugostiteljskom objektu u Golubinjoj

Objavljeno

-

Vlasnika ugostiteljske radnje “Aferim” u Donjoj Golubinjoj kod Žepča, Demira Kamerića, prije dva dana dočekala je nenajavljena “gošća” – koja je u pet sati ujutro napravila pravi dar-mar u cafe-u koji je bio poprište neobičnog događaja.

  • Kao i svako jutro, otvorio sam radnju i odmah čuo neobično lupkanje u kuhinji. Nije bilo nikakvih tragova provale a paketi su bili razbacani. Došao sam sa štapom i kuhinjskim nožem da provjerim šta se dešava ali ništa nisam primjetio – objašnjava Kamerić, poznatiji kao Demro.

Začuđen, razmišljajući o tome kakvi zvukovi dolaze iz kuhinje, ugasio je svjetlo i krenuo prema unutrašnjosti kafića, međutim prenerazio se kada je vidio da ga iz mraka posmatraju dva oka koja su svjetlila iz mračne kuhinje.

  • Pomislio sam da je izgubljeni papagaj ali sam brzo shvatio da je kroz otvor od roštilja u objekat ušlo nešto mnogo veće – šumska sova, čije lupkanje sam čuo posljednjih šest dana. Brzo sam uzeo telefon i uslikao je kako se šepuri u kuhinji – kaže Demir Kamerić.

Zatim je prišao nenajavljenoj “gošći”, uhvatio je i prenio u centralni dio “aferima”, uz jednu saksiju. Bila je nepomična dok prvi gosti nisu ušli u radnju i tada je – nastupio haos. Uplašila se i počela da leti po kafiću, sa rasponom krila od preko jednog metra, manevrisala je po skučenom kafiću.

  • Dok sam je hvatao izgrebala me po rukama, razbila je tek poneku sitnicu. Shvatio sam da je najbolje da je odnesem vani i pustim. To sam i uradio. I ja i gosti smo bili pomalo zatečeni ranojutarnjom gimnastikom koju nam je priredila šumska sova – zaključuje vlasnik “Aferima” Demir Kamerić.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal