Poveži se putem

Žepče

Dan otvorenih vrata u Mjesnoj zajednici Vinište

Objavljeno

-

U četvrtak 10.05.2018. godine s početkom u 11,00 sati u novoobnovljenim prostorijama Društvenog doma u Viništu bit će upriličen Dan otvorenih vrata. Ovom prigodom ravnateljica JU Doma zdravlja Žepče će mještane MZ Viništa upoznati s radom Centra za mentalno zdravlje u Žepču, aktivnostima uvođenja e-recepta koji je u primjeni u općini Žepče, kao i o skorom početku rada mamografa, a razgovarat će se i mnogim drugim temama za koje nazočni pokažu interese iz domena zdravstvene zaštite u Žepču.

Udruga žena „Prva“ Žepčeotpočela je sa implementacijom projekta pod nazivom „NašaOsnaŽENA zajednica“ koji se provodi u uskoj suradnji sa Mjesnom zajednicom Vinište. Projekt je podržan u  okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” kojeg zajedno financiraju vlade Švicarske i Švedske, a implementira UNDP u BiH.

Udruga žena „Prva“ Žepče koja je osnovana  krajem 2016. godine zagovara primjenu 4 principa u lokalnim zajednicama:  Promjena, Razvoj, Vizija, i Aktivizam. Namjera Udruge je da kroz svoje djelovanje stvori aktivne i društveno odgovorne građanke i građane koji zagovaraju promjene koje donose blagostanje i prosperitet zajednici i njenim stanovnicima.

Cilj ovih aktivnosti je doprinijeti izgradnji rodno osviještene i socijalno inkluzivne mjesne zajednice koja je osnažena da stvori bolji život kroz uspostavu partnerstva sa javnim, privatnim i civilnim sektorom  u interesu svojih aktivnih stanovnika.

U dosadašnjoj realizaciji projektnih aktivnosti završeni su građevinski radovi na unutarnjem uređenju prostorija Društvenog doma, koje su namijenjene radu Vijeća MZ, a koje će se koristiti i za druge sadržaje od interesa za mještane ove mjesne zajednice, posebno socijalno isključenih kategorija.

Advertisement

Održane su i dvije radionice u kojima su sudjelovali mladi, neuposlene osobe i žene, a čiji je cilj bio osnaživanje i upoznavanje s načinom i putovima predstavljanja budućim poslodavcima i tržištu rada, te mogućnosti za razvijanje osobnih poduzetničkih ideja. U tijeku je izrada Strateškog plana Mjesne zajednice Vinište i obuka članova Vijeća mjesne zajednice na temu vođenja i upravljanja mjesnom zajednicom i lobiranjem i zagovaranjem.

(M.Matijević)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal