Poveži se putem

Zenica

Danas počinje prvi Sajam informacionih i komunikacionih tehnologija i medija „Cyber ExpoZE”

Objavljeno

-

U organizaciji Poslovnog sistema RMK Zenica danas, petak 11.maja/svibnja, počinje prvi Sajam informacionih i komunikacionih tehnologija i medija  “Cyber ExpoZE”.

Sajam se održava u prostoru Gradske Arene sa klasičnim sajamskim izlagačkim prostorom uz učešće domaćih i stranih kompanija iz sektora informacionih i komunikacionih tehnologija i medija, koje će predstaviti domaćoj i stranoj javnosti posljednje novine iz softverske industrije, ali i napredna hardverska rješenja, kao i niz savremenih tehnoloških dostignuća u oblasti informacione i komunikacione tehnologije.

“Prvi elektronski sajam je kao ideja planiran prije puno godina, ali evo tek sada imamo mogućnosti da se posvetimo ovome projektu koji planiramo realizirati svakog maja na ovom mjestu”, kazao je generalni direktor Poslovnog sistema RMK Zenica, Vedad Šestić.

U okviru pratećih manifestacija Sajma planirane su marketinške prezentacije, predavanja eminentnih stručnjaka u oblasti informaciono-komunikacione tehnologije i medija, panel-diskusija, seminara, konferencija, promocija, edukacija, zatim gamerski kutak, i brojne druge ponude.

Sajam će se održati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, a svečanom otvorenju će prisustvovati delegacija Vijeća ministara BiH i  Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Advertisement

(enb)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal