Poveži se putem

Religija

Sinoć u Žepču održana promocija “Ilhamijinog ilmihala”

Objavljeno

-

U okviru manifestacije “Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka” u Žepču je u četvrtak 10. maja 2018. upriličena promocija knjige “Ilhamijin Ilmihal” autora Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka za koju je, u okviru redovnih aktivnosti u Institutu, transliteraciju i uvodno poglavlje “Specifičnosti Ilhamijinog alhamijado Ilmihala” napisao dr. Elvir Duranović. Promocija je održana u Ali-begovoj, Trzanskoj džamiji u Žepču iza akšam-namaza.

Promotori su, pored dr. Duranovića, bili i prof. dr. Ismet Bušatlić, te, prof. Džafer ef. Gračić, glavni imam MIZ Žepče.

Pored dr. Duranovića koji se baziroao na sadržaj ove publikacije, o alhamijado književnosti i životu samog Ilhamije govorio je recezent “Ilmihala”, prof. Ismet Bušatlić, dok je gl. imam MIZ Žepče, gosp. Gračić kazao nekoliko riječi o vrijednosti same publikacije.

-“Ovo nije samo udžbenik za najmlađe, čak naprotiv, ova knjiga je najmanje namijenjena najmlađim čitateljima. Ilhamijin alhamijado ilmihal je napisan za sve generacije, a posebno za one zrelije”- istakao je gl. imam MIZ-e Žepče, Džafer Gračić.

-U predramazansko vrijeme, kada se obilaze rodbina i prijatelji, nema boljeg poklona od dobre knjige, pa tako Žepčaci neće imati problema sa odabirom poklona za svoje najmilije. Kud ćete bolji poklon od Ilhamijinog ilmihala?!” – poručio je imam Gračić.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal