Poveži se putem

Sport

Leonora Jakić među tri karatašice iz BiH na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu

Objavljeno

-

Najbolje katašice iz BiH učestvovat će na Evropskom prvenstvu za seniore koje s održava od 10. do 13.05.2018. godine u Novom Sadu. Mladi kata tim će predstavljati tri djevojke iz tri kluba u BiH: Amina Tahirović, članica UKK Bosna Sarajevo, Leonora Jakić KK Viktoria Žepče i Teodora Perić KK Slavija Istočno Sarajevo. Reprezentativke BiH su se u posljednjih 30 dana za ovo takmičenje pripremale u Žepču i u Sarajevu.

-“Pored svih poteškoća koje prate disciplinu Kate, u ovoj veoma zahtjevnoj konkurenciji na Evropskoj sceni sa skromnošću gledamo na plasman. Ove djevojke su zaslužile da sudjeluju i sakupljaju iskustvo od najboljih u Evropi, kako bi sutra i bosanskohercegovački karate u katama zauzeo svoje mjesto. Generacije koje dolaze to zaslužuju.
Koristimo priliku da se posebno zahvalimo Vladi ZDK na osiguranim sredstvima za našu reprezentativku Leonoru Jakić, koja je ujedno i jedina iz kantona na ovome EP. Posebno hvala ministru u Vladi ZDK, Andreju Kajiću, za pruženu potporu.
Kata tim BiH nastupa danas, u petak, 11.05. 2018. godine u prijepodnevnim satima. Žrijeb nam nije bio naklonjen. Naš prvi prvi meč je protiv prošlogodišnji prvaka Evrope, reprezentacije Francuske. Djevojkama želimo sreću u dobrom nastupu i mogućnost repesažnih nastupa“, – poručili su iz KK Viktoria Žepče.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal