Poveži se putem

Žepče

Dodjeljeni certifikati polaznicima obuke u sklopu projekta competenceNET

Objavljeno

-

U Centru poslovnih kompetencija Žepče upriličena je dodjela certifikata za 18 polaznika prvih obuka koje su provedene u sklopu projekta „ competenceNET – Unapređenje transnacionalnog poslovnog okruženja kroz razvoj centara poslovnih kompetencija i mreža koji je finansiran u okviru programa prekogranične saradnje Interreg IPA CBC Hrvatska  -Bosna i Hercegovina i Crna Gora 2014.-2020.“

Riječ je o obukama „ Menadžer za tržište“ i „Specijalizirani softveri- Autocad i Fusion 360“ koje su se odvijale tokom tri mjeseca trajanja teoretske i praktične obuke u okviru kojih su polaznici usvojili potrebna znanja i vještine koje su im nedostajale u sadašnjem radu na redovnim poslovima u okviru kompanija gdje su zaposleni.

Na svečanosti dodjele certifikata prisustvovali su općinski načelnik Mato Zovko, predstavnici Razvojne agencije Žepče koja je implementator projekta „ competeneNET“ , predavači mr.sc. Ernad Beslagić i Almir Paočić , dipl. oecc. i polaznici obuka.

U okviru Centra poslovnih kompetencija Žepče koji djeluje u okviru Razvojne agencije Žepče će se nastaviti sa organiziranjem obuka koje su proistekle iz potreba kompanija za novim znanjima svojih zaposlenika. U planu je da se uskoro organiziraju razgovori između polaznika i poslodavaca kojima nedostaju kadrovi sa novostečenim znanjima i vještinama i da se i na taj način doprinese zapošljavanju u okruženju.

Sljedeći, drugi, ciklus obuka planira se za početak naredne godine, a do tada će se organizirati „Dani otvorenih vrata“ na kojima će se potencijalnim polaznicima i poslodavcima približiti sadržaj obuke i način rada.

Centar poslovnih kompetencija Žepče je dio prekogranične mreže centara u Hrvatskoj i Crnoj Gori koja omogućava razmjenu znanja i vještina u oblastima koje su neophodne za daljnji rast malih i srednjih preduzeća u sektoru drvne i tekstilne industrije, ali i za potrebe upravljanja i rukovođenja menadjmenta u svim kompanijama bez obzira na sektor i broj zaposlenih. Centar je opremljen najsavremenijom IT opremom i specijaliziranim softverima, koji omogućuju izradu savremenih 2D i 3D modela, programiranje i testiranje programskih rješenja u mrežnom okruženju, održavanje interaktivnih radionica uz pomoć pametne ploče i webinar opreme, te izradu tehničke dokumentacije i prototipa uz pomoć 3D printera i industrijskog plotera.

Advertisement

Također, dostupna je savremena oprema i softveri za dizajn i izradu proizvoda od tekstila, te u sklopu tekstilne radionice omogućen je zaokružen proces od inicijalnog dizajna do finalnog proizvoda. U sklopu Centra uskoro će biti dostupna usluga webinara, kao jedna od tehnologija e-učenja koja omogućava unapređenje znanja polaznika na daljinu.

U budućnosti Centar poslovnih kompetencija Razvojne agencije Žepče nastavlja biti kreator poticajnog inovacijskog, tehnološkog i ekonomskog sustava čije će djelovanje biti potpora za razvoj inovativnog i konkurentnog preduzetništva na lokalnom i regionalnom nivou.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal