Poveži se putem

ZDK

Dvije krađe na području općine Žepče, mobitela i čeličnog kabla sa elektro-mreže

Objavljeno

-

Javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Zeničko-dobojskog kantona evidentirano je šest krivičnih djela: Policijska uprava I u Zenici (1), Policijska uprava II u Visokom (2), Policijska uprava IV u Tešnju (1), Policijska uprava Žepče (2).

Zenica

U vremenskom periodu od 16.03. do 18.03.2015. godine, u mjestu Donji Pečuj, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije trafo stanice, vlasništvo firme „Elektroprivreda BiH“, kojom prilikom je otuđena veća količine bakarnih i aluminijskih kablova. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Kakanj

Advertisement

Dana 18.03.2015. godine, u mjestu Nedimovići-Bilješevo, od strane službenika uniformisane policije zatečena su četiri lica u izvršenju krivičnog djela krađe optičkog kabla, a radi se o licima: Z.E., K.S. i K.F., sva iz Zenice, i K.H. iz Kaknja. Navedena lica su lišena slobode, te zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Usora

Dana 18.03.2015. godine, u mjestu Tešanjka, izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke “VW-Golf”, registarskih oznaka E81-O-959, kojom prilikom je iz istog otuđen novčanik sa novcem, ličnim dokumentima i bankovnom karticom. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 18.03.2015. godine, u dežurnu službu Policijske stanice Žepče je prijavljeno da je dana 17.03.2015. godine, na parking prostoru u mjestu Goliješnica, izvršeno krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke „Volvo“, vlasništvo M.Ž., iz kojeg je tom prilikom otuđen mobilni telefon. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 18.03.2015. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Žepče je prijavljeno da je u toku noći, u mjestu Begov Han- Maračaj, sa čeličnih stubova elektro mreže otuđeno oko 250 metara čeličnog kabla za uzemljenje. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Advertisement

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal