Poveži se putem

BiH

EU ProLocal: Drugi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Objavljeno

-

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava koja će se dodijeliti ovim pozivom je: 1.955.830,00 KM (1.000.000,00 EUR). Sredstva su namijenjena razvojnim partnerstvima za projekte koji su usmjereni na:

    – jačanje upravljačkih kapaciteta općina za ekonomski oporavak i razvoj na osnovu uvođenja relevantnih instrumenata, lokalizacije Akta u malom biznisu, kao i međuopćinske saradnje kao multiplikatora postojećih dobrih praksi;
    – jačanje saradnje između javnog i privatnog sektora pri provedbi mjera ekonomskog oporavka i privrednog razvoja na osnovu partnerstava za promociju inovacija i javno-privatnog dijaloga.

Sve aktivnosti koje će se finansirati ovim sredstvima trebaju ostvariti efekte u sljedećim opštinama:

    Lokalitet 1: Derventa, Gradiška, Kozarska Dubica, Laktaši, Prijedor, Prnjavor i Srbac;
    Lokalitet 2: Brčko, Gračanica, Teslić, Tešanj, Zenica i Žepče;
    Lokalitet 3: Grude, Jablanica, Konjic, Ljubuški, Posušje, Prozor-Rama, Široki Brijeg;

Aplikacije na ovaj poziv moraju biti podnesene u skladu s uputama koje se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji se zajedno sa drugim dokumentima iz aplikacijskog paketa može preuzeti ovdje:

Advertisement

PREUZMI APLIKACIJSKI PAKET

Kvalifikovani i zainteresovani aplikanti su pozvani da dostave svoje prijave, uključujući i propratnu dokumentaciju, najkasnije do 26. maja 2017. godine do 16:00 sati po lokalnom vremenu, na sljedeću adresu:

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH
EU ProLocal Program
Splitska 6, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

EU ProLocal ima za cilj da doprinese dinamičnijem ekonomskom i socijalnom razvoju u Bosni i Hercegovini jačanjem konkurentnosti malih i srednjih preduzeća. Fokus Programa su mala i srednja preduzeća iz 4 ključna ekonomska sektora u BiH (drvno-prerađivački, metalo-prerađivački, agrobiznis i turizam) u 20 odabranih partnerskih opština.

U okviru svog djelovanja, EU ProLocal će podržati uključivanje lokalnih kompanija u međunarodne lance vrijednosti promovirajući u isto vrijeme ostvarivanje ekonomske sinergije kroz poslovna umrežavanja. Uvažavajući značaj lokalne samouprave za razvoj privatnog sektora, Program će promovirati i partnersko upravljanje lokalnim ekonomskim razvojem podržavajući dijalog između javnog i privatnog sektora.

Osim toga, Program će pomoći odabranim partnerskim opština da pružaju usluge koje su u skladu sa potrebama privatnog sektora. Pri tome, Program se vodi evropskim dokumentom koji predstavlja okvir za kreiranje povoljnijeg poslovnog okruženja – “Small Business Act for Europe”.

Program uključuje i bespovratna sredstava za mala i srednja preduzeća i razvojna partnerstva, ukupne vrijednosti 4 miliona eura koja će se dodijeliti kroz javne natječaje u 2016. i 2017. godini.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal