Poveži se putem

ZDK

Evidencija djece za Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u ZDK

Objavljeno

-

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, u saradnji sa javnim i privatnim predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Zeničko-dobojskog kantona, planira implementaciju Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu.

Program obaveznog  predškolskog odgoja i obrazovanja (POPOiO) u školskoj 2017./2018. godini namijenjen je djeci koja će do 1.marta 2018. godine navršiti  pet godina i šest mjeseci života, i koja u ovoj školskoj godini nisu pohađala neku od predškolskih ustanova.

Roditelji/staratelji djece trebaju prijaviti dijete za Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u školu koju će dijete pohađati, kod pedagoga škole ili osobe koju je ovlastio direktor škole, a za evidentiranje nije potrebno prisustvo djeteta, niti prilaganje bilo kakve dokumentacije.

Evidencija djece se vrši u periodu od 18. do 29. decembra u školama koju će djeca pohađati, a od 08. do 26. januara 2018. godine, planirano je da se obave besplatni ljekarski pregledi djece-polaznika Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja. Roditelji / staratelji trebaju insistirati na adekvatnom ljekarskom uvjerenju djece za upis u predškolsku ustanovu.

O upisu djece u Program obaveznog  predškolskog odgoja i obrazovanja (POPOiO) sa potrebnom dokumentacijom, kao i vremenu realizacije Programa, roditelji/staratelji bit će obaviješteni putem sredstava javnog informisanja i putem obavještenja na školi u kojoj su djeca evidentirana, saopćeno je iz Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

(enb)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal