Poveži se putem

Žepče

Federalni ministar prostornog uređenja u posjeti kod općinskog načelnika – Potpisali tri ugovora

Objavljeno

-

Jučer, u ponedjeljak 29.07.2019. godine, općinski načelnik Mato Zovko u službeni posjet primio je federalnog ministra prostornog uređenja Josipa Martić.

Tom prilikom su potpisana 3 ugovora između Općine Žepče i Federalnog ministarstva prostornog uređenja o sufinansiranju projekata „Sufinansiranje uređenja platoa Doma kulture i puta u Mjesnoj zajednici Globarica“,  koji je u okviru Programa za sanaciju šteta nastalih usljed poplava i klizišta, te „Utopljavanje Osnovne škole Žepče, Područne škole Lupoglav“ i „Utopljavanje Osnovne škole Žepče, Područne škole Lovnica“ koji su u okviru Programa utopljavanja zgrada radi uštede energije.

Federalno ministarstvo prostornog uređenja sudjeluje sa značajnim iznosima u sva tri projekta. U projektu  „Sufinansiranje uređenja platoa Doma kulture i puta u Mjesnoj zajednici Globarica“ ministarstvo sudjeluje u iznosu od 100.000,00 KM, a Općina Žepče u iznosu od 16.791,00 KM, u projektu Utopljavanje Osnovne škole Žepče, Područne škole Lupoglavu“ Ministarstvo sudjeluje u iznosu od 50.000,00 KM, a Općina 7.700,00  KM i „Utopljavanje Osnovne škole Žepče, Područne škole Lovnica“ Ministarstvo sudjeluje sa 50.000,00 KM, a Općina 8.202,09 KM.

Ovim radovima u potpunosti će biti završen plato ispred Doma kulture, kao i Područne škole u Lovnici i Lupoglavu.

Federalni ministar je naveo kako je u proteklim godinama bilo mnogo partnerskih projekata između Općine Žepče i Federalnog ministarstva prostornog uređenja, te da su svi uspješno realizirani.

Općinski načelnik se zahvalio ministru na saradnji i sufinansiranju projekata, te je naveo kako je Općina Žepče posljednjih godina najviše Ugovora potpisala sa Federalnim ministarstvom prostornog uređenja kada je riječ o izgradnji i saniranju prioritetnih objekata. Općinski načelnik je također naveo kako će Općina Žepče izvještaje o sufinansiranim sredstvima uredno pravdati kao i do sada.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal