Poveži se putem

Žepče

Foto: 40 godina emocija – Prva generacija ekonomskih tehničara u Žepču proslavila 40 godina mature

Objavljeno

-

Malo je riječi kojima se mogu opisati osjećaji radosti, i zagrljaji kod onih koji se ne vidješe četrdeset godina.

Generacija maturanata žepačkih ekonomista  iz 1983. godine proslavila je u četvrtak, 20.7.2023. godine, jubilej 40 godina od mature.

Proslava je započela okupljanjem u srednjoj školi, tada Rizah Odžakčić, a danas Srednja mješovita Škola Žepče.

Školski sat održali su razrednici, profesorica Velinka Pejčić,  profesori Branko Mijatović i Ilija Širić, a na prozivku se odazvalo njih 53 iz tri odjeljenja koja su brojala 90 učenika. 

Prvi sat nakon četrdeset godina protekao je u prisjećanju, lijepom druženju i želji da se četrdeset godina ispriča u jednom dahu.

“Godine su prošle i ovo je veliki dan za sve nas koji smo se  okupili da proslavimo ovaj  značajan jubilej. Mnogi od nas se nisu vidjeli puna četiri desetljeća i osjećaj je zaista neopisiv”, istaknula je jedna od organizatorica ovoga druženja. 

Advertisement

“Sama organizacija bila izazov činilo nam se  da je u jednom trenutku bilo lakše otputovati na mjesec nego organizirati ovu proslavu u našem Žepču, tim više što su se mnogi od nas trbuhom za kruhom nastanjeni po cijelom svijetu, ali srce im je uvijek uz rodni kraj”, istaknula je jedna od članica organizacionog odbora.

Hiljade kilometara i okeani nisu bili prepreka za mnoge od njih da dođu i uveličaju ovo druženje, da vide drage ljude s kojima su dijelili momente odrastanja, prvih ljubavi i svega što školsko doba donosi, iako su se mnogi , zbog poslovnih i drugih obaveza, morali odmah vratiti, ali ističu da je vrijedilo da nakon četiri desetljeća evociraju uspomene na najljepše životno doba.

Vrijeme je brzo proletjelo  u razgovoru, druženju, sjećanjima, prepričavanju školskih dogodovština kao i putevima na koje ih je odveo život.

Čvrsto su jedni drugima obećali novi sastanak i druženje u Žepču za godinu dana. Uz zagrljaje i želje za skoro viđenje razmijenili su sve moguće kontakte i načine komunikacije kako bi ostali povezani, te su se na kraju zahvalili i svim svojim profesorima koji su  utkali znanje i životne postulate u prvu  generaciju žepačkih ekonomista.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal