Poveži se putem

Privreda

Foto: Armani trade investira 5 mil. KM u nove objekte u Žepču – U planu izgradnja staračkog doma i poslovne zgrade

Objavljeno

-

Armani trade Žepče ovih dana krenuo je u realizaciju projekta vrijednog 5 miliona KM. Ova tvrtka u narednih godinu dana izgradiće kompleks od dva nova objekta na parceli površine 5.800 m2 uz njihov, prije 6 godina otvoreni Armani centar u Novom naselju u Žepču.

Radi se o domu za smještaj starijih osoba površine 3.700 i poslovnoj zgradi površine 1.000 m2. Prema riječima vlasnika tvrtke Miodraga Milardića, radovi bi trebalo da krenu najduže za dvadesetak dana, prenosi Radio Žepče.

– Radi se o primarnom objektu, u investicijskom smislu, a to je dom za trajni smještaj starijih osoba koji će zadovoljavati sve suvremene europske i svjetske standarde. U zgradi na tri kata će u prizemlju, uz nekoliko poslovnih prostora, biti prostorije za dnevni boravak i aktivnosti korisnika doma, dok će na druga dva kata, na koje će se ići dizalom, biti 60 jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba sa 120 ležaja – navodi se iz Armani trade-a.

Prema važećim normama, svaka soba imaće zasebnu kupaonicu koja će, kao i sama sobe, biti prilagođene potrebama korisnika.

– Osim obaveznih sadržaja, dnevnog boravka, kuhinje, blagovaonice te pratećih prostorija neophodnih za svakodnevno funkcioniranje, (ostava, uredi, prostora za uposlenike itd), objekt će imati prostoriju za cjelodnevni boravak štićenika, prostorije za radnu terapiju, TV dvoranu s bibliotekom, prostoriju za vjerske obrede, liječničku ordinaciju, stacionar, praonicu rublja, mrtvačnicu, lift i uređenu okućnicu. Objekt će u potpunosti udovoljavati važećim svjetskim standardima za smještaj starijih osoba.

Kako Milardić ističe, pregovori s bankama u vezi kredita kojim će se osigurati novac za izgradnju su u završnoj fazi.

Advertisement

– Kad bude u funkciji dom za starije osobe zapošljavat će oko 50 ljudi od čega će većina biti zdravstvene struke. Projekt je izradila zenička tvrtka Etažer i ovih dana krenut će s prvim građevinskim radovima, odnosno postavljanjem betonske konstrukcije, da bi se svi poslovi završili do 1. maja 2019. za kada je planirano otvaranje i prijem prvih stanara. Druga zgrada je manje površine i jednostavnije je gradnje pa će njeno otvaranje biti već 1. avgusta ove godine – dodaje Milardić.

Ističe da je njena površina 1.000 m2 i planirano je iznajmljivanje poslovnog prostora zainteresiranim partnerima, bilo u cjelosti ili prostor površine po želji partnera. I sam investitor, Armani trade, ima određene poslovne planove za istu, ali za sada ne žele s njima izlaziti u javnost.

Biće uređen i kompletan okoliš, parkinzi, pristupne i komunikacijske površine i svi prateći sadržaji.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal