Poveži se putem

Žepče

Foto: Danas u Žepču potpisano 16 Ugovora za novčanu pomoć ugroženim u prošlogodišnjim poplavama

Objavljeno

-

Dans je u prostorijama OV Žepče u organizaciji Crvenog križa općine Žepče održano potpisivanje Ugovora za novčanu pomoć ugroženim u prošlogodišnjim poplavama, a čija imovina je pretrpjela manju materijalnu štetu.
Radi se o donacijama u iznosu od 1.000 KM namijenjenih za obnovu kuća i pokućstva, a Ugovore je potpisalo 16 korisnika pomoći.

Kako je rekao predsjednik Općinske organizacije Crvenog križa Žepče Marko Sinanović, korisnici će ova sredstva moći upotrijebiti za kupovinu građevinskog materijala, namještaja, bijele tehnike itd., a za ista će biti dužni priložiti račune o utrošku u narednih 20 dana.

Prisutnima, pored predsjednika Sinanovića, se obratio i načelnik Općine Žepče Mato Zovko koji je podsjetio na prošlogodišnju katastrofu koja se desila na području naše općine, te u kratkim crtama iznio podatke šta je Općina Žepče sa svim svojim službama uradila do danas na sanaciji šteta, infrastrukture i obnove porušenih objekata, te šta će uraditi po ovom pitanju u narednom periodu.

“Općina Žepče je u ovu godinu svjesno ušla sa dugom od oko pola miliona konvertibilnih maraka, a u narednom periodu će nastaviti sa ulaganjem i investiranjem u putne komunikacije, zemljište i obnovu, odnosno izgradnju preostalih 13 -14 stambenih objekata građanima koji su pretrpjeli stopostotnu štetu na svojim imanjima.” – istakao je, izmeđuostalog, načelnik Zovko.

Korisnici pomoći koji su danas potpisali Ugovore će već od sutra na svojim računima imati iznos od 1.000 KM.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal