Poveži se putem

Sport

Foto: Ekspedicija “Mont Blanc 2016” uspjela – Pogledajte prve fotografije

Objavljeno

-

Članovi Sportsko naučno istraživačkog kluba „Atom“ iz Zavidovića u utorak 19.07.2016. godine u 11,21 sati, stali su na vrh Mont Blanca, najvišeg vrha Zapadne Evrope. Ekskluzivno na portalu Zepce.Ba pogledajte i prve fotografije načinjene na najvišem vrhu Zapadne Evrope.

Kako nam je rekao naš Žepčak, Igor Šišić, koji je član expedicije, sve je prošlo super i u najboljem redu.

“Svih 10 članova ekspedicije je stalo na vrh, što je izuzetno velika stvar. Treba uzeti u obzir da je ekipa u rasponu starosti od 17 do 56 godina. Vrijeme je bilo izvanredno, skoro pa nevjerovatno za ovu nadmorsku visinu. Sam uspon je bio zahtjevan i naporan, ali taj osjećaj kad stanete na vrh briše sve umore. Onda vas obuzme osjećaj sreće, radosti i zadovoljstva što ste ostvarili svoj cilj i napokon se isplatio trud” – rekao je za portal Zepce.Ba Igor Šišić.

Ekspediciju čini osam članova Sportsko naučno istraživačkog kluba „Atom“ iz Zavidovića.  Atomci koji su se uspeli na La Dame blanche („bijela dama“) su Zdenko Veljačić, koji je vođa puta, Balić Emir, Adnan Silajdžić, Besim Gurda, Igor Šišić, Jasmin Bečić, Esad Softić i Dino Kovačević.

Ovoje ekipi su se pridružili i Mehmed Prelić i Samra Džafić iz kluba “Eko Viking” iz Visokog.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal