Poveži se putem

Žepče

Foto i video: Bajkeri dopremili 3 šlepera školske opreme osnovnim školama

Objavljeno

-

Organizacija Biker-Brummi-Hilfe e.V. u saradnji sa organizacijama Eurobiker Charity Croatia i Eurobiker BiH, a posredstvom Moto-kluba United iz Žepča i OO Crvenog križa Žepče, danas, u srijedu 01.10.2014. godine, u Doboj i Žepče su dopremili tri šlepera školske opreme, namještaja za učionice, informatičke opreme, opreme za sportske dvorane itd., od čega su dva šlepera stigla u Žepče. Pomoć je namijenjena osnovnim školama na poplavljenim područjima.

Jedan dio opreme je dostavljen Osnovnoj školi Fra-Grga Martić u Ozimici, a drugi Osnovnoj školi Žepče u Žepču.

Ovu donaciju je dovezao i lično uručio predsjednik organizacije Biker-Brummi-Hilfe e.V. dr. Hermman Munzel sa svojim saradnicima.

Gospodin Munzel je i do sada mnogo pomagao ugroženim područjima širom jugoistočne Evrope. Obzirom da je penzionisani neuro-hirurg, današnju posjetu Žepču je iskoristio kao svojevrsnu najavu velike donacije u medicinskoj opremi i materijalu koja je planirana za narednu godinu, te ovom prilikom obišao žepački Dom zdravlja sa stacionarom i u razgovoru sa ljekarima i osobljem stvorio sliku šta je trenutnio najpotrebnije ovoj ustanovi.

Nakon obilaska Doma zdravlja Žepče, goste iz Njemačke i Hrvatske, uz bosanskohercegovačke domaćine, u sali OV Žepče dočekali su predstavnici općinske administracije Žepče na čelu sa načelnikom Matom Zovkom.

Načelnik Zovko je poželio dobrodošlicu uz veliku zahvalnost, prije svega, gospodinu Munzelu, a onda i svim akterima današnje priče. Pohvalio je i organizacije Eurobiker-a iz BiH i Hrvatske, te naglasio da je i do sada imao izuzetnu saradnju sa žepačkim Moto-klubom United, a upravo radi ovakvih akcija će i u narednom periodu pomagati žepački moto-klub na čijem čelu je Goran Lučić – Kica.

Advertisement

Ovom prilikom potpisan je Ugovor između organizacije Biker-Brummi-Hilfe i jedne gračaničke firme koji je vezan za proizvodnju kompletnog namještaja za oko 12 školskih kabineta u vrijednosti od 15.000 eura, a koji će biti doniran osnovnim školama u Doboju i Žepču.

Šta reći više, nego samo HVALA VAM bajkeri, dokazani humanitarci!

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal