Poveži se putem

Žepče

Foto i video: U Žepču održan bajramski koncert “Sevdalinko pjesmo najmilija”

Objavljeno

-

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod Žepče sinoć, u ponedjeljak 06.10.2014. godine, u sali Doma kulture u Žepču održan je bajramski koncert pod nazivom “Sevdalinko pjesmo najmilija”. Dvosatnim repertoarom mnogobrojnu publiku oduševili su interpretatori sevdaha: Ferid Avdić, Andrija Števanić, Zanin Berbić i Vesna Hadžić uz pratnju ansambla Đulistan pod rukovodstvom profesora muzike Mirze Babanovića.

U vrhunskoj interpretaciji gostiju publika je uživala u stihovima najpoznatijih bosanskohercegovačkih sevdalinki kao što su: “Zvjezda tjera mjeseca”, “Mujo kuje konja po mjesecu”, “Kad ja pođoh na Bembašu”, “Braća Morići” i mnogih drugih.

Advertisement

Posebno je oduševio Zanin Berbić koji je pokazao da se radi o vrlo talentovanom interpretatoru pred kojim je blistava muzička karijera.

Na insistiranje prisutnih zvijezda večeri Ferid Avdić izveo je i svoj megapopularni hit “Dijana ljubavi” koji je zajedno otpjevao sa publikom.

Osim pjesme i vrhunske interpretacije pjevača i muzičara publika je imala priliku čuti i mnoge istorijske činjenice vezane za sevdalinku o kojoj su govorili gost historičar Hamza Begović i Vesna Hadžić.

Kao vrsni pozvalac sevdalinke kroz izvedbu, ali i njenu istoriju, predstavila se i gošća Vedrana Tičić, direktorica Muzičke produkcije Radio Televizije Bosne i Hrecegovine.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal