Poveži se putem

Sport

Foto: KK Viktoria Žepče bogatiji za 7 majstora karatea – Leonora Jakić najbolja na Balkanu

Objavljeno

-

Protekle sedmice u Trening kampu “Sedra na Uni” u Bihaću na polaganju za majstore karatea I dan, 7 članica Karate kluba “Viktoria” Žepče uspješno je dalo ispit za majstore.

Želimo izraziti čestitke za nastup svim djevojkama, a posebno našoj Viktorijanki Leonori Jakić, koja je proglašena najboljom kandidatkinjom na polaganju” – sa zadovoljstvom ističu u KK “Viktoria”.

Karate klub “Viktoria” Žepče bogatiji je za još 7 majstora, a to su Andrea Jakić, Nikolina Mihaljević, Daria Banoža, Klara Mrkonjić, Karla Sinanović, Katarina Samardžija i Leonora Jakić.

“Put do crnog pojasa je veoma trnovit, zato mnogi pokušaju i na tom putu do te titule odustanu. Sa zvanjem ide i odgovornost! Zato ne sumnjamo da ce ove djevojke opravdati svoj naziv majstora dalje u životu! Bravo djevojkee!” – poručio je Franc Jakić, trener u KK “Viktoria” Žepče.

“Biti u komisiji za majstorska zvanja ovog ljeta je zaista bila velika čast i zadovoljstvo, jer kada ste dio nadogradnje velikog broja reprezentativaca BiH, šampiona Države, Balkana, Evrope i Svijeta, onda je to za čovjeka zaista privilegija. Bilo je mnogo kandidata koji su briljirali, ali se komisija složila da izdvoji Leonoru Jakić, članicu Karate Kluba “Viktoria” Žepče, koja je naprosto pokazala sjajno umijeće i ljepotu ove prelijepe vještine i pokazala da nije bez razloga prvakinja Balkana. Naravno čestitke i njenom klubu i treneru Francu Jakiću, kao i svim kandidatima koji su uspješno položili za majstorska zvanja. Posebno hvala svim trenerima kao i roditeljima koji su veliki dio ovih sjajnih uspjeha kojima od srca želim da i dalje nastave ostvarivati sjajne rezultate.” – rekao je ovom prilikom član komisije za majstorska zvanja Armin Topalović Ligar.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal