Poveži se putem

Sport

Foto: Na 6. Međunarodnoj regati Kajak-kanu Gradiška 2016 žepački kajakaši osvojili 6 medalja

Objavljeno

-

Iako imaju loše uvjete za trening i opremu, svojim trudom radom i ljubavlju prema kajaku, žepački kajakaši postižu zavidne rezultate. U konkurenciji 18 klubova, preko 300 takmičara, naši kajakaši su se izborili za 6 medalja.

Medalje su osvojili:

Mia Matijević, srebrna
Ivona Vranjković, bronzana
Mario Jurić, bronzana
Petar Lukić, bronzana
Toni Matijević, bronzana
Anto Maličević, bronzana.

“Oprema nam je zastarjela i finacije su na male, ali ljubav prema kajaku je velika. Svaki dan dobijemo poziv na neko natjecanje, ali ove godine zbog loše financijske situacije nismo u mogućnosti otići na sva natjecanja na koja smo pozvani. Nadamo se da će netko primjetiti naš rad i uspjehe, te nam pomoći da naše kajakaše odvedemo na mnoga natjecanja sirom BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i drugih drzava.” – kratko su prokomentarisali za portal Zepce.Ba iz Uprave kluba KKK “550” Žepče.

Domaćini i organizatori regate, Kajak-kanu kluba „Sava“ nisu krili oduševljenje. Kažu da je ovo rekordan broj takmičara i da ovakvu posjetu nisu očekivali.

Advertisement

“Kajak-kanu nije nikada bila popularna disciplina kod nas, ali mislim da je naš klub pokazao da se ukoliko se radi dobro i posvećeno, i ukoliko se u sve to uključe mladi ništa nije nemoguće. Za samo sedam godina postojanja mislim da smo učinili mnogo. Broj učesnika i čak 56 utrka, koliko ih je održano, jasan su pokazatelj da ova regata postaje tradicija koja se cijeni u cijelom regionu”, ističe sekretar kluba Momo Brajić i dodaje da je šesta Međunarodna regata ujedno i manifestacija “Memorijal Srđan Bakić”, u znak sjećanja na člana kluba koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći.

Žepačkim kajakašima predstoje natjecanja u Sloveniji-Ankaran, Hrvatskoj – Petrinja, BiH -Zvornik, BiH – Trebinje, te Državno prvenstvo koje će se održati u Jajcu.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal