Poveži se putem

Sport

Foto: Nabolji sportaši za 2015. godinu Vlado Lučić i Marija Mostarac

Objavljeno

-

Manifestacija Izbor sportaša godine općine Žepče za 2015. godinu, pod nazivom „Kristalno sunce“, održana je u srijedu 24.02.2016. godine u kino dvorani Doma kulture Žepče, a u organizaciji Sportskog saveza općine Žepče.

„Kristalno sunce“ i ove godine dodijeljeno je najzaslužnijim pojedincima i kolektivima, za promociju sporta i imena grada Žepče.
Najboljim, u 7 kategorija, za 2015. godinu proglašeni su:

Najbolji sportaš sa invaliditetom – Srećko Jorgić

Atletičar i to u utrkama u invalidskim kolicima na 100 i 200 metara. Na Međunarodnom prvenstvu paraplegičara i 11. Sportskim igrama paraplegičara i oboljelih od dječje paralize osvojio je tri zlatna odličja pobijedivši u sve tri utrke u kojima je nastupio: Na 100 m, 200 m i 400 m.

Najbolji trener – Franc Jakić ( KK Viktorija Žepče)

Advertisement

Trener karate reprezentacije BiH okuplja u KK Viktoria 60 karatista na području općine Žepče. Karateom se bavi gotovo 40 godina. Nositelj je majstorskog zvanja 4. dan. U 2015. godini svojim radom i rezultatima zaslužio je izbor na mjesto v. d. izbornika ženske kata reprezentacije BiH. S klubom nastupa na sedam otvorenih KUP turnira, Državnim prvenstvima BiH za mlađe i starije uzraste i Balkanskom prvenstvu. Veoma je uspješan trener u Karate savezu BiH, omiljen među članovima kluba, kao i među karatistima u BiH.

Najbolja ženska ekipa – KK Viktorija Žepče

Ekipu čine Josipa Adžić, Nataša Josipović i Matea Radić. Prvakinje su BiH u katama i viceprvakinje Balkana u sklopu karate reprezentacije BiH na Balkanskom prvenstvu u Herceg Novom – Crna Gora.

Najbolja muška ekipa – RK Žepče

Od  samih početaka i osnivanja kluba 2008. godine, ova ekipa je jedna od najboljih u općini. Završetak sezone 2014. – 2015. donio im je najbolji plasman u povijesti  RK Žepče. Druga pozicija u Prvoj ligi FBiH bila je uspjeh starije generacije rukometaša predvođenih Ćuškovićem i Đurićem. Teret nove sezone, usljed oproštaja iskusnijih igrača, pao je na leđa mladih, te su u prvi plan došla nova imena poput pojačanja Damjanovića, zatim Mrkonjića, Barbarića i Jozinovića.

Najbolja mlada sportašica – Leonora Jakić ( KK Viktorija Žepče)

Najbolja mlada sportašica članica je Karate kluba Viktoria. Karateom se bavi od svoje pete godine. Nositeljica je smeđeg pojasa. Od 2011. godine u mlađim reprezentativnim selekcijama karate saveza BiH. U 2015. Godini je nastupila na osam natjecanja, osvojivši 10 medalja (pet zlatnih, jednu srebrnu i četiri brončane). Kao kadetkinja nastupila je na balkanskom prvenstvu u Dubrovniku gdje je osvojila prvo mjesto i postala prvakinja Balkana u kategoriji kate kadetkinje.

Advertisement

Najbolji mladi sportaš – Mario Jurić ( Kajak-kanu klub 550 Žepče )

Mario Jurić iz Kajak Kanu kluba 550 ovogodišnji je najbolji mladi sportaš Žepča. Kajakom se bavi od 2011. godine i uspješno predstavlja klub na državnim i međunarodnim natjecanjima. U 2015. godini osvaja deset odličja, i to na raznim natjecanjima, a najbolje rezultate je ostvario na međunarodnoj  regati na  Biogradskom jezeru.

Najbolja sportašica 2015. godine – Marija Mostarac ( KK Viktorija Žepče )

Karateom se bavi od svoje devete godine. Veoma uspješna i motivirana što dokazuje na treninzima kao i rezultatima koji su ostvareni u dosadašnjoj karijeri. U 2015. godini uspješno je dala ispit za majstorsko zvanje crni pojas 1. dan. Nastupa u pojedinačnim i ekipnim kategorijama juniorki.

Najbolji sportaš 2015. godine – Vlado Lučić ( NK Žepče )

Dugogodišnji prvotimac i kapetan NK Žepče u protekloj sezoni svoju je ekipu vodio do trofeja osvajača Kantonalne lige ZDK i plasmana u viši rang natjecanja kao i do finala kupa ZDK. U protekloj sezoni ubilježio je i stoti nastup za NK Žepče. Od toga 37 nastupa zabilježio je u Premier ligi BiH. Također, kapetanski je vodio svoju ekipu do 11 uzastopnih pobjeda u protekloj sezoni.

Svečanoj atmosferi dodjele „Kristalnog sunca“ doprinijeli su i zbor nastavnika Glazbene škole „Katarina Kosača – Kotromanić“ Žepče, članice ritmičko-gimnastičke sekcije nastavnice tjelesnog odgoja Marinke Radoš, kao i članice karate kluba Viktorija Žepče.

Advertisement

Manifestaciju su i ove godine vodili, Cvita Zrno i Bojan Barbarić.

[quote width=”auto” align=”left|right|none” border=”COLOR” color=”COLOR” title=””]

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg Kristalnog sunca bio je načelnik Općine Žepče Mato Zovko, a generalni sponzor Wine Shop Povratak.

Sponzori manifestacije: Satklarsko poduzeće Kristal Vitez, Restoran California, Teknotherm, Prograd Holz, Frizerski salon Silvija, I&D Commerce, Restoran Centar, Hej meen, Lunch bar, Vale nekretnine i Megarol.

Medijski pokrovitelji: Radio Žepče, Radiopostaja Žepče, Zepce.Ba i Zepceonline.

[/quote]

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal