Poveži se putem

Religija

Foto: OK MIZ-e Žepče: U Begovom Hanu održan Ramazanski kviz uz omladinski iftar

Objavljeno

-

U prelijepom ramazanskom ozračju u “Misbah-centru” u Begovom Hanu, Omladinski krug MIZ Žepče sinoć je urpiličio još jedan omladinski iftar, a nakon toga i interaktivno druženje uz kviz općeg znanja.

Na iftaru i u samom kvizu je učestvovalo 30 učesnika, koji su kroz druženje uspjeli dosta toga i da nauče. Potencijal kojeg evidentno posjeduje naša omladina prioritetno mora biti iskorišten, naš grad i naša domovina, kao i mi sami možemo i moramo biti ponosni na naše mlade, kojima jednostavno treba pružiti priliku.

Pobjednik kviza koji je inače tradicionalnog karaktera jer se dugi niz godina održava u ovoj mjesnoj zajednici je ekipa iz Žepča, kojoj je pripala novčana nagrada ( 70 KM ), poklon knjiga i diploma za osvojeno prvo mjesto. Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa je iz Begovog Hana, koje su pored novčanih nagrada od 50 KM i 30 KM, dobile na poklon knjige i diplomu za osvojeno drugo, odnosno treće mjesto.

U sklopu kviza uručene su i 4 pojedinačne novčane nagrade i dva poklon CD-a „Promocija učača Kur'ana za 2017.god.“ za one učesnike koji su pokazali najveći stepen znanja unutar grupe.

Sponzori ove aktivnosti su Medžlis IZ Žepče, firma „Mobi trend“ i Sarajlić Edin, kojima se organizator najiskrenije zahvaljuje, baš kao i domaćinima u Misbah centru na toploj dobrodošlici.

Advertisement

Iduće dešavanje Omladinskog kruga MIZ-e Žepče je tradicionalni ramazanski turnir u stonom tenisu.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal