Poveži se putem

Žepče

Foto: OŠ Žepče i ove godine priredila humanitarnu akciju i koncert “Srce nije kamen”

Objavljeno

-

Osnovna škola „Žepče“ već dvanaestu godinu organizira humanitarnu akciju pod nazivom „Srce nije kamen“. Ova akcija sastoji se od nekoliko različitih aktivnosti u kojima učešće uzimaju svi učenici, djelatnici škole kao i roditelji.

Humanitarna akcija “Srce nije kamen” sastoji se od nekoliko različitih aktivnosti u kojima učestvuju svi učenici, djelatnici škole i roditelji. Cilj je pomagati drugima, razvijati solidarnosti, radost darivanja, humanost i istinske ljudske vrijednosti.

Tako su u četvrtak 29.11.2018. godine, za učenike prve i druge smjene upriličena dva koncerta sa početkom u 11,00 i 13,00 sati. Roditelji i svi ostali građani raspjevani repertoar su mogli pogledati i čuti u petak, 30.11.2018. godine.

Učenici daju svoj doprinos pomenutoj humanitarnoj akciji na više načina, a oni najhrabriji se okušaju u svojim muzičkim sposobnostima, te su tako sinoć žepačkoj publici prezentovali svoje pjevačke vještine. Dvadeset osnovaca, pod budnim okom nastavnice Ane Ćurić izveli su neke od najpopularnijih pjesama današnjice, ali i evocirali uspomene na neke starije hitove.

Da zaista srce nije kamen dokazala je sinoć i puna dvorana u Domu kulture Žepče, gdje se tražilo mjesto više. Žepčanke i Žepčaci su još jednom, zajedno sa mlađim generacijama, dokazali da su uvijek spremni pomoći i odazvati se humanitarnim aktivnostima, a posebno onim gdje se učenici škola angažuju da pomognu svojim kolegama.

Advertisement

Svoj pjevački talent, sinoć su pokazali: Karlo Ćoruša, Lana Muslić, Magdalena Širić, Sejla Bijedić, Šejla Šačiragić, Rijad Krdžalić, Ana Lučić, Magdalena Ćoruša, Sumeja Džinić, Sara Spajić, Sanja Dunđer, Emina Čičeklić, Harun Maličbegović, Katja Jurić. Maria Žilić, Amila Čičeklić, Monika Tadić, Hanadi Smajlović i Iva Markanović.

Prihodi od koncerta namijenjeni su kupovini darova za neke učenike ove škole kojima je potrebna odjeća, obuća i sl.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal