Poveži se putem

Religija

Foto: Pogledajte kako se u Šeheru slavi Uskrs

Objavljeno

-

Svugdje u svijetu ljudi slave Uskrs na različite načine ali nitko tako lijepo i veselo kao naši Šeherci, riječi su brojnih vjernika današnjeg okupljanja u Novom Šeheru. Nakon svete mise, koju je predvodio župnik fra Josip Jukić, članovi HKUD “Gromovnik“ su priredili prekrasan kulturno-zabavni program.

Već jedanaest godina priređuju poznatu Šeersku tucijadu i izložbu pisanica. Blizu 1000 vjernika je imalo prigodu razgledati prelijepa šarena jaja koja su rađena na tradicionalan način s voskom. Na kraju, neovisni žiri je odabrao i pobjednike.

Treće mjesto je pripalo Nikoli Budimiru, drugo Pavi Topić, a najljepšu pisanicu za 2024. godinu uradila je Ljubica Antolović-Colka.

Još interesantnije je bilo na natjecanju u tucanju kuhanih kokošjih jaja gdje je sudjelovalo pedesetak natjecatelja svih generacija od petogodišnjih djevojčica pa do naših prabaka.

Na kraju, najtvrđe jaja je imala Jela Ezgeta, a drugo mjesto je pripalo Jeli Grubeša, dok je treće mjesto zauzela Ana Kapular. Pomoć u organizaciji cijelog programa, uz naše fratre, dali su i novošeherski poduzetnici.


I po starom dobrom običaju opće veselje je nastavljeno uz izvorna kola i pjesme zbog čega je Uskrs u Šeheru uvijek najljepši na svijetu.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal