Poveži se putem

Žepče

Foto: Posljednji ispraćaj Nevene Mijić obavljen na pravoslavnom groblju u Bistrici

Objavljeno

-

Tragično stradala mlada Nevena Mijić sahranjena je danas na pravoslavnom groblju u Bistrici kod Žepča. Čuli su se jecaji, duboki uzdasi i tek poneka riječ sa dubokom žalošću izrečena za sjećanje na voljenu članicu porodice, drugaricu, prijateljicu, kolegicu, poznanika…

“Crni svatovi sa bijelom kitnjom” simbolizirali su jednu izgubljenu mladost.

Nevena je sahranjena u vjenčanici u bijelom lijesu, dok su na posljednjem ispraćaju mladići i djevojke zakićeni svatovskim cvjetićima. Bila je to želja njenih roditelja.

Vjenčanicu koju je Nevena željela nostiti na svojoj svadbi, nakon nesretnog slučaja, njeni roditelji su kupili, te je u željenoj poslali na bolji svijet.

Veliki broj omladine, volontera Crvenog križa iz cijele Bosne i Hercegovine, žepačkih glumaca, prijatelja, komšija, školskih i radnih kolega, te njenih sugrađana, Nevenu je ispratilo na put bez povratka.

Povorka je krenula u 14,00 sati ispred porodične kuće na Kiseljaku, a opelo za upokojenu Nevenu služio je protojerej žepačko-zavidovićki Zoran Živković.

Advertisement

Pogrebu su prisustvovali predstavnici Općine Žepče na čelu sa načelnikom Matom Zovkom, a svojim prisustvom Nevenu je na vječni počinak ispratio i aef Misije OSCE-a u BiH, Jonathan Moore.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal