Poveži se putem

Apeli za pomoć

Foto: Preslatka djevojčica Nejla Čizmić iz Golubinje treba našu pomoć!

Objavljeno

-

Nejla Čizmić je trogodišnja djevojčica iz Golubinje čiji će prelijepi osmijeh osvojiti vaša srca. No, Nejli je potrebna i vaša pomoć. Budite ruka na koju će se malena Nejla osloniti i napraviti svoj prvi korak.

Naime, Nejla je nakon rođenja imala tri operacije. Operirala je vodenu glavicu, te tumor na kičmi dva puta. Djevojčici su sad luksirani kukovi, no njeno dalje liječene je trenutno stalo, jer je su joj potrebne ortoze, nakon kojih će joj doktor Ismet Gavrankapetanovićoperirati oba kuka.

Nejlini roditelji nisu u mogućnosti da kupe ova ortopedska pomagala, koja koštaju više od 19.000 KM.

„Mi smo prošle godine bili u Istanbulu na pretragama. No, liječenje je skupo pa smo odustali i nastavili liječenje na Koševu. Muž mjesečno zarađuje 600 KM, ali to nije dovoljno da joj kupimo ortoze, koje će praviti Ottobock iz Sarajeva.

Građani koji žele pomoći mojoj curici, sve informacije za ortoze mogu dobit od Irfana Ganije. Hvala vam od srca! Jedina nada mi je Božija pomoć i pomoć dobrih ljudi. Ne možemo sami, odrekli smo se svega, za njen prvi korak. Ne dozvolite da stanemo na pola puta!“, rekla je majka malene Nejle, Habiba Čizmić.

U fotogaleriji možete pronaći otpusno pismo, te predračun za ortoze.

Advertisement

Među fotografijama se nalaze i brojevi žiro-računa, na koje možete uplatiti određenu sumu novca, za prve korake trogodišnje Nejle Čizmić.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal