Poveži se putem

Kultura

Foto: Proteklog vikenda održane “Galovačke večeri”

Objavljeno

-

Protekli vikend obilovao je zabavno-sportskim sadržajima u Galovcu kod Novog Šehera. U sklopu programa „Galovačke večeri“, u subotu( 2. 8. 2014. god.) je održan prvi rock koncert pod nazivom „Rock u prirodi“ na kojem su nastupali brojni mladi izvođači rock glazbe. Uz glavne zvijezde iz Sanskog Mosta i Bihaća, rock bend „Rupa u neznanju“, goste su zabavljali i drugi rockeri s naših prostora.

Nedjelja je počela s malonogometnim turnirom na kojem je sudjelovalo čak 15 ekipa. Na kraju, najviše umijeća pokazale su malonogometne ekipe iz Č. Brda i Domislice koje su igrale u finalu. Nakon vrlo neizvjesne igre u prvom poluvremenu, na kraju utakmice, ekipa iz Domislice, je ipak zasluženo slavila.

U večernjim, nedjeljnim satima Galovcem i obližnjim selima je odjekivala izvorna pjesma. Izvorna večer-prelo započelo je zajedničkim kolom, a nakon toga nizali su se nastupi ljubitelja izvornih pjesama. Po starom dobrom običaju, na prelu su svi pjevači ravnopravni i svi mogu nastupati bez obzira na „profesionalan“ ili potpuno amaterski status. Uz već poznate Braću Kožule, Kumove-Še'erce, svoje pjevačke sposobnosti su pokazali i bračni par Jelka i Jozo Pervan, Galovačke neve, Slavuji iz šikare i brojni drugi izvođači.

Ovo je vrlo afirmitivan ali i ohrabrujući kulturno-sportski projekt kojim se doprinosi boljem i ugodnijem životu u našim ruralnim, povratničkim sredinama maglajsko-žepačke kotline. „Galovačke večeri“ su još jedan dobar pokazatelj uspješnog turističkog brendiranja naših naseljnih mjesta.

Organizatori cijelog projekta PESRD“Oaza mira“ Maglaj nisu krili svoje zadovoljstvo održanim manifestacijama koje je posjetilo preko 1000 posjetitelja. Naravno, za organizaciju cijelog programa “Galovačke večeri“ organizatori najviše zahvaljuju brojnim posjetiteljima ali i domaćim poduzetnicima („Budo-Export“, „IM transporti“, „STR“Izbor“ N. Šeher, „Klas Pervan“, „I&D Transport“ N. Šeher i Ožujskom pivu) te pojedincima : Peri Mamiću-Peri, zastupniku u Skupštini ZDK i Tadi Grliću iz Galovca.
Svakako, svoj veliki doprinos su dali i brojni medijski promotori Galovačkih večeri ( RTV „Maglaj“, portali: „Maglaj.net“, „Novi Šeher“, „Zepce.Ba“, „Žepče online“, Radio Žepče, Radiopostaja Žepče i dr.)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal