Poveži se putem

Kultura

Foto: Sinoć u prepunoj sali OV Žepče održan “Muhabet s Razom”

Objavljeno

-

U mnoštvu događaja, koji su u proteklom peridu organizovani u Žepču u povodu obilježavanja Dana općine Žepče, a i nakon njega, Asocijacija „Fatma“, uz pomoć Udruženja “Spektar”, uspjela je okupiti veliki broj Žepčanki, a i Žepčaka, na promociji knjige „Leptir“, kao i druženje uz „Muhabet sa Razom“, te je premašila sve rekorde posjećenosti kada su u pitanju te vrste manifestacija.

Sinoć, u četvrtak 02.11.2017. godine, u Sali OV Žepče održana je promocija knjige „Leptir“, autorice Razije Čolaković – Razo. Promocija je bila zakazana u 18:30, no zbog prevelikog odziva građana, iz opravdanih razloga je kasnila, jer je organizator morao obezbijediti dodatnih 50 stolica, te je druženje trajalo skoro do 22:00 sata. Ovo potvrđuje da je atmosfera u sali bila više nego ugodna, te da je većina prisutnih ostala do samog kraja druženja. Nakon oficijelnog predstavljanja knjige, posjetitelji su uživali u „Muhabetu s Razom“ i opuštenom razgovor uz kafu, sok i kolače i druženju sa autoricom.

Razija Čolaković – Razo, mlada je žena rodom iz Cazina, vrlo popularna na društvenim mrežama po svojim kolumnama koje objavljuje na stranici „Muhabet s Razom“. Stranica trenutno broji preko 87.000 pratitelja. Njen životni san oduvijek je bio da završi žurnalistiku, ali zbog finansijske situacije nije bila u prilici da ga ostvari. Knjigom „Leptir“, Razija je odlučila da pokuša obezbijediti neophodna novčana sredstva za školovanje, te je veliki broj svojih kolumni, priča i pjesama objedinila i dala u štampanje. Ni slutila nije da će „Leptir“ u rekordnom roku postati bestseller, te će svoja krila širiti diljem svijeta.

Po završetku druženja Razija nije imala riječi kojima bi opisala osjećanja i emocije koje je proživljavala u Žepču.

-“Tamam kad sam pomislila da moju Krajinu niko neće nadmašiti posjetom na promociji, Žepče mi pokaže kako sam se grdno prevarila, i dođu u ovolikom broju! Sinoć je Žepče bilo gnijezdo leptira. Ne znam šta bih vam rekla. Ne znam kako bih ovo opisala. Ovo nije bila samo promocija Leptira, ovo je bilo srdačno druženje. Ovo je bio pravi muhabet.

Advertisement

Ne mogu opisati riječima, slike vam sve govore sa koliko ljubavi i poštovanja sam dočekana. Iz tog razloga nikada neću zaboraviti Žepče i promociju knjige u ovom gradu.

Hvala vam za sve. Hvala svim divnim ženama i ljudima koji su me slušali sa puno pažnje i koji su pokazali kako jedna promocija treba da izgleda.

Svaka moja riječ zaista je suvišna. Žepče će zauvijek ostati u mom srcu kao posebno mjesto sa divnim ljudima.” – rekla nam je gošća Razija Čolaković.

Promociji knjige „Leptir“, pored velikog broja naših sugrađana prisustvovali su i predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović sa nekoliko vijećnika, glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić, članice Aktivizma žena MIZ-e Žepče, a manifestaciju je podržala i JU „Opća biblioteka“ Žepče.

Obzirom da slika govori hiljadu riječi, u nastavku pogledajte foto-galeriju u kojoj donosimo samo mali dio atmosfere sa sinoćnjeg druženja.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal