Poveži se putem

Žepče

Foto: U MZ Zenički Put održane 5. Dječije sportske igre “Vratimo osmijeh”

Objavljeno

-

U nedjelju, 23.09.2018. godine, u organizaciji Mjesne zajednice Zenički Put i Mladih sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH – regija centralna Bosna, a uz pomoć općinskog načelnika Mate Zovke, održane su 5. Dječije sportske igre pod nazivom “Vratimo osmijeh”.

Igre su okupile preko 150 mališana iz 8 mjesnih zajednica općine Žepče, a održane su na igralištu Mz Zenički Put.
Na ovogodišnjim igrama sudjelovali su predstavnici MZ Preko, MZ Ciglane, MZ Opšenik, MZ Bistrica, MZ Žepče, MZ Novo Naselje, naselje Ravne i kao domaćin MZ Zenički Put.

Pored velikog broja nazočnih gostiju, predsjedavajući OV Žepča Muhamed Jusufović pozdravio je sudionike igara, te podržao nastavak ove manifestacije i neredne godine uz tendenciju porasta broja mjesnih zajednica koje će uzeti učešće na igrama, te na taj način i simbolično otvorio ovogodišnje igre.  

U uvodnom dijelu ove manifestacije, u ime domaćina MZ Zenički Put, Alija Kagriman i Dragan Janko uručili su zahvalnice za pomoć u ovoj manifestaciji načelniku Općine Žepče Mati Zovki, ministru za rad socijalnu politiku i izbjeglica ZDK Nurđehanu Šahinoviću, i koordionatoru Mladih sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH.

Nakon cjelodnevnih nadmetanja u turniru u malom nogometu u kategoriji za uzrast od 1.-6. razreda OŠ prvo mjesto je osvojila ekipa naselja Ravne, drugo mjesto MZ Bistrica, a treće mjesto MZ Opšenik.  

Advertisement

Od starijih uzrasta prvo mjesto je osvojila ekipa MZ Bistrica, drugo mjesto MZ Ciglane, a treće mjesto MZ Zenički Put .

Najboljim igračem turnira u malom nogometu proglašen je Amel Čizmić iz Ravana, a najbolji golman Ivan Martić iz MZ Bistrica.

Zahvalnicu za najmlađeg sudionika turnira u malom nogometu dobio je Nezir Sabitović iz Ravana.

U odbojci na pijesku za djevojke najbolje mjesto je zauzela ekipa MZ Zenički Put, drugo mjesto su zauzele takmičarke MZ Preko, dok su treće mjesto zauzele odbojkašice naselja Ravne.  

Organizator turnira, MZ Zenički Put, osvajačima prva tri mjesta u svim kategorijama dodijelilo je diplome za ostvarene rezultirate, dok je koordinator Mladih STBiH Dražen Janko dodjelo lopte i kape za pobjedničke timove.

Za sve sudionike igara Mjesna zajednica Zenički Put, zajedno sa Mladima sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH – regija centralna Bosna, a uz pomoć Općinskog načelnika, osigurala je cjelodnevno osvježenje i hranu.

Ovim putem predstavnici Mjesne zajednice Zenički Put zahvalili su se donatorima, predstavnicima mjesnih zajednica koje su sudjelovale u igrama, kao i svim građanima koji su svojim dolaskom na igre podržali ovakav vid druženja djece.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal