Poveži se putem

Žepče

Foto: U Žepču održan okrugli sto na temu “Nasilje u porodici”

Objavljeno

-

Sinoć je u sali Općinskog vijeća Žepče uz prisustvo 20-tak posjetilaca održan okrugli sto na temu “Nasilje u porodici”. Uvodnu riječ imala je Vildana Stanišić, predsjednica FOŽ-a OO SDP Žepče, koja je ukratko pozdravila prisutne i predstavila temu razgovora.

Nakon toga, riječ je dala Ševali Muslić, uglednoj socijalnoj radnici sa velikim radnim iskustvom koja je na najbolji mogući način prezentovala ovu temu.

Poslije prezentovanja teme, prisutnima se obratio i načelnik Policijske uprave Žepče, Vladimir Jozinović, koji je na početku svog izlaganja ovu temu istakao kao veoma pozitivnu i predložio da se i češće organizuju okrugli stolovi sa ovakvim i sličnim temama.  Jozinović je istakao da je u toku 2015. godine na teritoriji naše općine prijavljeno 9 slučajeva fizičkog nasilja i da PU Žepče ima dobru saradnju sa JU Cenata za socijalni rad Žepče.

Imali smo priliku da čujemo i priču jedne žrtve porodičnog nasilja čije ime iz opravdanih razloga nećemo javno da pominjemo. Samo ćemo napomenuti da je pomenuta gospođa od načelnika PU Žepče dobila upustva kako da pravnim putem riješi svoje probleme.

Pošto su svi koji su se javili za riječ iznijeli svoje mišljenje o pomenutoj temi, prešlo se u neformalni razgovor i druženje uz tople napitke, nakon čega se predsjednica Stanišić još jednom zahvalila svim prisutnim, posebno onima koji su uzeli učešća u ovoj temi.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal