Poveži se putem

Sport

Foto: U Žepču održan turnir Neymar Jr's Five

Objavljeno

-

Zvijezda francuskog PSG-a i brazilske reprezentacije, Neymar, pokrenuo je prije nekoliko godina vlastiti globalni malonogometni turnir – Neymar Jr's Five. Ekipe iz preko 30 zemalja širom svijeta, a među njima i BiH, traže svoje mjesto u završnici.

Ove godine naš mali grad je dobio čast da ugosti ovaj turnir. Turnir se igrao jučer, 06.05.2018. godine na poligonu Osnovne škole u Žepče.

Igrale su se utakmice malog nogometa na male golove gdje se odmjeravaju snage 5 na 5, a pravo učešća imale su ekipe s igračima (i igračicama) između 16 i 25 godina starosti.

Ove godine turnir se igrao u četiri bosanskohercegovačka grada, a pored Žepča, našli su se i Sarajevo, Mostar i Tuzla.

„Najbolje 4 ekipe odlaze u završnicu u Sarajevo, koja će biti igrana 12.05.2018., na terenima u kompleksu Zetra. Tog dana će se održavati i sajam sportske industrije, tako da će to biti jedan veliki praznik sporta. Ekipa koja pobijedi na završnici u Sarajevu, odlazi na finale u Brazil“, kazao je Mirza Ibrahimović, član organizacijskog tima Neymar Jr's five BiH.

Advertisement

Na ovogodišnji turnir prijavilo se preko 1000 učesnika u cijeloj BiH, a po 4 ekipe iz svakog grada će se boriti u završnici. Iz Žepča u Sarajevo putuju ekipe:

Prvoplasirani ekipa Bex, drugoplasirana ekipa Mlada Boleslav, te ekipe Grafen i Asocijacija mladih Begov Han. Povodom turnira u Žepču, nastavnici likovne kulture OŠ Žepče oslikali mural s likom Neymara koji ostaje u spomen na ovaj sportski  događaj.

Našim sugrađanima poželjet ćemo puno sportske sreće na finalu u Sarajevu.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal