Poveži se putem

Žepče

Foto: Završen projekat Opće biblioteke – “Podrška mladim umjetnicima OŠ Žepče”

Objavljeno

-

Učenici OŠ „Žepče“ još jednom su pokazali da, pored usvajanja znanja iz udžbenika, posjeduju i brojne talente koje oni mogu ponuditi drugima. Priliku da pokažu svoj talent u primijenjenoj umjetnosti pružila im je JU „Opća biblioteka“ Žepče, koja je kroz projekat kojim se obilježavao Međunarodni dan dječije knjige, okupila žepačke osnovce na radionici decoupage tehnike.

Projekat je osmišljen na način da djeca prenose svoje vještine i znanje na svoje školske kolege, te se u ulozi „predavača“ našla Hanadi Smajlović, učenica VII razreda OŠ „Žepče“.

Kroz šest ciklusa, učenici su se upoznali sa ukrašavanjem drvenih i staklenih predmeta decoupage tehnikom. Korišteni su razni materijali, od akrilnih boja, papirnih salveta, kanapa i sl., koji su služili da iskažu svoju kreativnost i na taj način kreiraju mala umjetnička djela koja će njima samima, kao i biblioteci i školi ostati kao trajna uspomena i pečat na vrijedne kreativce.

Direktorica JU „Opća biblioteka“ Žepče Sabina Maličbegović nije krila svoje zadovoljstvo viđenim radovima, te je i ovaj put istakla da djeca imaju mnogo toga za ponuditi i da njihov talent treba nadograđivati i podsticati na razvoj.

-„Nije svo znanje u onom što pročitamo u knjigama i udžbenicima. Mnoga djeca su rođena sa brojnim talentima, a na nama je da ih prepoznamo, da im damo priliku da pokažu svoj talent i ako smo u mogućnosti, pomognemo im da ih razvijaju. Opća biblioteka Žepče je uspjela pronaći dio sredstava kojim bismo omogućili ovim mladim kreativcima da zasjaju punim sjajem, te smo im dali šansu da svoju kretivnost pokažu široj zajednici“ – kazala je direktorica Maličbegović.

Advertisement

Zamjenica direktora OŠ „Žepče“ Mina Hasičević je posjetila učenike za vrijeme trajanja radionice i ostala iznenađena viđenim, te je dala obećanje da će škola upriličiti izložbu radova mladih umjetnika.

Lamija Smajlović, Emin Kuko, Irma Omerčić, Mak Softić, Andrea Đerek, Mihaela Dragičević, Franka Matijević, Aldina Delić, Lana Muslić, Sajra Efendić, Petar Lovrić i Hanadi Smajlović su imena čija će umjetnička djela krasiti prostorije JU „Opća biblioteka“ Žepče, kao i OŠ „Žepče“.

Kroz sve cikluse radionice, velika podrška i pomoć učenicima bila je koordinatorica projekta Anesa Džinić.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal