Poveži se putem

ZDK

Foto: Završen projekt za dragovoljce i veterane HVO-a ZDK

Objavljeno

-

Savez udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Ze-Do kantona je upravo završio projekt pod nazivom „Poticaj dragovoljcima i veteranima HVO-a u Zeničko-dobojskom kantonu/županiji“. Projektom je obuhvaćeno 14 članova ove populacije iz Maglaja, Vareša, Usore, Tešnja, Zavidovića, Zenice i Žepča.

Ukupna vrijednost Projekta je cca 60.000 KM. Vlada Republike Hrvatske, putem Javnog poziva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, je donirala 200.000 Kn (cca 50.6000 KM), a Ministarstvo za boračka /braniteljska pitanja Ze-Do kantona je podržalo ovaj projekt sa iznosom od 5.000 KM. Ostali dio novaca je osiguran iz vlastitih sredstava Saveza.

U skladu sa dostavljenim prijedlozima općinskih udruga dragovoljaca i veterana iz ZDK kupljeni su brojni motokultivatori, freza i prikolica za traktor, skela i alat za grđevinske radnike, atomizer za prskanje voća i vinove loze, auto dizalica i alat za automehaničara i dr., a sve u cilju poboljšanja uvjeta života članova ove populacije.

– “Vrlo emotivno je bilo vršiti isporuku nabavljene opreme i mehanizacije našim članovima jer su kod mnogih potekle i suze radosnice budući da većina njih nikada nije dobila neku donaciju. Osim socijalnog programa za naše članove, među kojima su i povratnici, a neki su bili i ratni zatočenici, ovim projektom smo pomogli i nekim našim članovima koji planiraju otvoriti i obrte te pokrenuti vlastiti biznis. Imajući u vidu da je većina naših članova u starijoj životnoj dobi i da vrlo teško mogu naći uposlenje, a da su još premladi za mirovinu, ova pomoć će im jako puno značiti. Stoga, veliko hvala Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH i Vladi Republike Hrvatske koji su nam ukazali ovo povjerenje i podržali naš projekt. Hvala i našem Ministarstvu za branitelje ZDK, brojnim medijima koji su nas pratili u realizaciji, ali i našem voditelju cijelog projekta gosp. Marinku Kelaviću.
Naš Savez će i dalje nastaviti sa ovakvim i sličnim projektima jer smatram da je ova populacija iznijela najteži teret rata i  da je danas, vrlo često i nepravedno, zapostavljena od društva” – rekao je Stanko Knežević, predsjednik Saveza udruga.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal