Poveži se putem

Žepče

Foto: Žepče prekriveno snijegom visine preko 40cm

Objavljeno

-

“Visina snijega u Babinom dolu je 40 centimetara, a temperatura jutros u 7 sati iznosila je – 5 stepeni Celzijusa. Visina snijega na vrhu Bjelašnice je 66 cm, a temperatura jutros u 7 sati je – 3 stepena”, kazala je Feni glasnogovornica preduzeća ZOI ‘84 Muamera Šehić.

Na Malom i na Velikom polju na Igmanu visina snijega je 35 cm, a temperatura u 7 sati bila je – 6 stepeni.

Na Jahorini temperatura je jutros iznosila minus 10 stepeni Celzijusa, a visina snijega je 40 cm.

Kakva je situacija u Žepču, pogledajte u fotogaleriji ispod teksta.

Stanje na putevima u BiH

Advertisement

Zbog popriječenog teretnog vozila, saobraćaj je na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Žepče kod tunela Vranduk, obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Saobraćaj se na ostalim putnim pravcima odvija usporeno i otežano, a posebno skrećemo pažnju na dionice koje prolaze preko planinskih prevoja. Izdvajamo putni pravac Bosanski Petrovac-Bihać, gdje je na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone, kao i putne pravce: Kupres-Šuica, Vlasenica-Han Pijesak, Tuzla-Sarajevo, Tuzla-Bijeljina, Glamoč-Mlinište i Bosansko Grahovo-Resanovci. Za sva teretna vozila sa prikolicom i šlepere preko planinskih prevoja obavezna je upotreba lanaca.

Ekipe putne operative nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je obavezna za sva vozila.

Na GP Izačić zabranjen je saobraćaj teretnih motornih vozila preko 7,5 tona. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Nevezani putnik će udariti u ostale putnike i usmrtiti ih ili ozbiljno povrijediti i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

Advertisement

M-4

Tuzla-Kalesija, u mjestu Tojšići u toku su sanacioni radovi, naizmjenično propuštanje vozila. Također, u mjestu Rainci, zbog sanacije mosta, saobraća se novoizgrađenom obilaznicom (devijacijom).

M-14.1

Bosanski Brod-Odžak (u mjestu Liješće) zbog deminerskih radova dolazi do kraćih obustava saobraćaja od 08 do 16 sati.

M-16

Bugojno-Kupres-u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 tona i visine do 2,80 m.

Advertisement

Jajce-Banja Luka-u toku su radovi na dionici Šeher (Toplice)-Karanovac, obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

M-18

Semizovac-Olovo-u toku je sanacija dva mosta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od cca 200 m).

Olovo-Kladanj-u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI:

R-408 Dubovsko-Kulen Vakuf zbog radova na sanaciji odrona saobraćaj se odvija usporeno jednom saobraćajnom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila.

Advertisement

R-462 Gradačac-Ormanica, u mjestu Lukavac Donji u toku je sanacija klizišta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

{gallery}zepce-snijeg{/gallery}

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal