Poveži se putem

Žepče

Građanke i građani Žepča pozvani da podijele svoje ideje za napredak općine!

Objavljeno

-

Da li imate ideje za unapređenje Vaše lokalne zajednice? Želite da se vaš glas čuje? Iskoristite priliku – podijelite svoje mišljenje i dajte doprinos razvijanju vaše općine!


U okviru projekta ‘PRAGG – Proaktivni građani i građanke’ organizuju se ulične akcije širom Bosne i Hercegovine u cilju identifikacije ključnih društvenih problema građana i građanki. U naredna 3 dana, ulične akcije će biti održane u općini Žepče.


Na uličnim akcijama, građanima i građankama će biti omogućeno da podijele njihova razmišljanja, ideje i iskustva o problemima koji pogađaju njihovu općinu.
Pozivamo građanke i građane Žepča da nam se pridruže i podijele mišljenja i iskustva o specifičnim problemima i izazovima koje prepoznaju u svojoj općini. Naš cilj je dobiti povratne informacije od stanovnika Žepča i identifikovati poteškoće sa kojima se svakodnevno suočavaju kako bi u nastavku aktivnosti prepoznali koji su to prioritetni problemi i zajedno pristupili njihovom rješavanju. – poručili su iz tima projekta PRAGG.


Ulične akcije će biti organizovane 25.05. (četvrtak) i 26.05. (petak) u periodu od 12:00h do 18:00h i 27.05. (subota) u periodu od 10:00h – 16:00h na platou ispred JU Dom kulture, Žepče.


Za sve građanke i građane koji nisu u mogućnosti fizički doći na navedenu lokaciju, ostavljena je mogućnost prijave ključnih problema putem:
Facebooka https://www.facebook.com/praggbih i / ili
Instagrama https://www.instagram.com/pragg_bih/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D .


Projekat ‘PRAGG – Proaktivni građani i građanke’ ima za cilj aktivnije učešće građana i građanki u rješavanju problema sa kojim se susreću u svojim lokalnim zajednicama. Na taj način će doprinijeti društvenim promjenama u Bosni i Hercegovini.
PRAGG projekat je podržan od Vlade Švicarske, a provodi ga konzorcij koji čine HELVETAS Swiss Intercooperation i NIRAS, u partnerstvu sa lokalnim partnerima Centri civilnih inicijativa (CCI) i Institut za razvoj mladih KULT.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal