Poveži se putem

Žepče

Ministar Vinko Marić posjetio poljoprivrednike u Željeznom Polju kod Žepča

Objavljeno

-

  • Najbolje što se desilo u proteklom periodu je povećanje poticaja poljoprivrednicima Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). Planirani iznos od 600.000 KM za poljoprivredne proizvođače u potpunosti će biti dovoljan da ispuni sva naša očekivanja, izuzev ako ne dođe do neke druge raspodjele – rekao je Emir Tutnjić, predsjednik Udruženja poljoprivrednika ZDK-a.

Tutnjić je sa Vinkom Marićem, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK obišao vodeće poljoprivrednike u Željeznom Polju kod Žepča, gdje su od krajnjih korisnika poticaja pokušali saznati gdje najviše “škripi” i što bi resorno ministarstvo moglo učiniti da se situacija popravi.

  • Željezno Polje prednjači u malinarskoj proizvodnji ali zbog visoke nadmorske visine imaju i vrhunske sireve, med, voće i mesne proizvode. Poljoprivrednici očekuju pravovremene, garantovane poticaje i samo na taj način ih možemo stimulisati da ostaju u toj proizvodnji – rekao je ministar Marić.

U znak zahvalnosti što je ukinuo limite (broj stočnih grla) za poticaje, poljoprivrednici su mu uručili umjetničku sliku Šefika Zvekića, umjetnika iz Željeznog Polja.

Press služba ZDK

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal