Poveži se putem

Žepče

Identifikovano svih devet stradalih u sudaru kod Zepca

Objavljeno

-


Foto: Zeda
U teskoj saobracajnoj nesreci koja se jutros oko 8 sati dogodila na putu M-17 u mjestu Ograjina, opcina Zepce, zivot je izgubilo 9 osoba, clanova porodica Garanovic, Husejnovic i Kovacevic iz sela Serici, opcina Zenica.

Medju stradalim se nalazi cetvero djece. Poginuli su Hidajeta Husejnovic i njene tri kcerke: Fadeta Husejnovic (20), Samila Kovacevic – Husejnovic (25), Saliha Garanovic (27) i njeno troje djece: Muates (9), Suhejb (7) i dva mjeseca stara Ejmen. Poginula je i Samilina tromjesecna beba Fatima Kovacevic i njihov rodjak Hidajet Husejnovic.

Tesko povrijedjeni Safet Husejnovic (49), otac poginulih sestara i njegov petogodisnji unuk Jasir Kovacevic, cija su majka Samila i sestra Fatima poginule u nesreci, hospitalizirani su u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Prezivjeli vozac kombija u kojem se nalazilo 12 putnika i kojem su u sudaru poginuli supruga i troje djece, Izet Garanovic (36) u pratnji policije danas poslijepodne otpusten je iz bolnice, a na kucnu njegu je otpusten i vozac kamiona Muhidin Muhic iz Breze.

MUP i Kantonalno tuzilastvo jos uvijek ne izlaze u javnost sa mogucim uzrocima ove teske nesrece.

Nesluzbene informacije govore, da je nesrecu prouzrokovala tehnicka neispravnost kombija, kojem je kako se pretpostavlja, pukla jedna od guma zbog cega je vozac izgubio kontrolu i sudario se sa kamionom koji se kretao iz suprotnog pravca, prema Zenici.

Advertisement

Povodom velike tragedije danas poslijepodne Kantonalnu bolnicu Zenica posjetili su premijer Zenicko-dobojskog kantona Miralem Galijasevic i kantonalni ministar unutrasnjih poslova Muhidin Alic.

FENA

Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal