Poveži se putem

Žepče

Kakve su to veze Brotnja i Žepča otkrio je načelnik Mato Zovko

Objavljeno

-

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća Čitluk obratio se između ostalih i Mato Zovko, načelnik općine Žepče, koji je ujedno jedan od najdugovječnijih načelnika u poslijeratnoj BiH.

–Pozdrave i čestitke upućuje upućuje vam Žepčak, općinski načelnik, čiji su korijeni iz istog mjesta odakle je i gdje živi vaš općinski načelnik Marin, a to je naše drago mjesto Hamzići ovdje u Čitluku.

Božja providnost je tako htjela, a neka muka je sigurno potjerala moje Zovke početkom 19. stoljeća s ovih područja i oni su se naselili u Žepču u naselju Papratnica.

Tu već živi i prkosno i ponosno odolijeva svim nedaćama već šesta generacija Zovaka, počev od mog čukundjeda Grge i čukunbabe Jele rođene Brečić i živi zajedno sa obiteljima Galić, Bonić, Radoš, Penava, Ćurić, Duspara, Prlić, Marić i da više ne nabrajam – rekao je načelnik Zovko te dodao kako je Žepče predstavništvo Hercegovaca u Srednjoj Bosni. 

Općinskoj vlasti je poželio uspjeh u stvaranju što boljih uvjeta za život i rad na području Brotnja.

Advertisement

–Dao Bog da vas ovdje na ovoj mojoj pradjedovskoj grudi svake godine u matičnim knjigama rođenih bude sve više, a na evidenciji nezaposlenih što manje. Svako vam dobro i hvala! – zaključio je svoje izlaganje načelnik općine Žepče Mato Zovko.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal