Poveži se putem

Lokalni izbori 2016

Komšićeva stranka prvi put na lokalnim izborima u Žepču – DF želi tri mandata

Objavljeno

-

Iako se prvi put kandiduju za Općinsko vijeće u Žepču, u Demokratskoj fronti žele da osvoje najmanje tri vijećnička mjesta. Vjeruju da će biti najveće iznenađenje ovogodišnjih lokalnih izbora i samouvjereno poručuju da će promijeniti političke odnose u lokalnoj vlasti.

– Nemamo oraha u džepu i nismo opterećeni da zadržimo bilo koju poziciju. Potpuno smo novi i nemamo šta da izgubimo. Naši vijećnici će biti pravo osvježenje u Općinskom vijeću – navodi se u saopštenju koje je dostavljeno našem portalu.

Ističu da se njihova kampanja ne zasniva na niskim udarcima i kriticizmu pojedinaca iz vlasti. Navode da će sve svoje zamjerke i prijedloge iznositi za vijećničkom govornicom.

– To ne znači da nemamo mnogo zamjerki ali narod se zasitio lažnih obećanja i predizbornih svađa. Želimo da budemo konstruktivni i to je naš osnovni pravac. Žepče ima veliku perspektivu i novu šansu za razvoj. Mi želimo da učestvujemo u tome. Pogrešno bi bilo generalizovati stvari i reći da su svi politički protivnici, posebno oni na vlasti – pokvareni. Mi, prije svega cijenimo ljude i njihove postupke. Ne želimo nepotrebno da dižemo tenzije, tenzija nam je preko glave – kažu u DF-u.

Ponosni su što niko od imena sa njihove liste nije učestovao na nekim prethodnim lokalnim izborima. Ali uprkos tome, smatraju da imaju dovoljno iskustva da osvoje najmanje tri vijećnička mjesta.

– Na političkoj sceni nema Lijanovića, neke političke partije koje su na glasačkim listićima su skoro pali u zaborav a neki će biti razočarani svojim izbornim rezultatom. Drago nam je ako baš DF okrive za to jer mi želimo da uzmemo glasove nezadovoljnih, neodlučnih i da ubijedimo glasače da izađu na izbore – kaže Enaz Tokalić, predsjednik DF-a Žepče.

Advertisement

Priznaju da nisu imali kvalitetnog kandidata za načelnika opštine i to na šaljiv način obrazlažu: – Mi konja za tu utrku nismo imali. Bolje je to pošteno priznati nego da nam se ljudi smiju, da bespotrebno trošimo ljude i stvaramo privid o lažnom uspjehu.

Željeli bi da u žepču vidimo sretne ljude koji idu na posao, da imamo čist grad i gradsko grijanje jer ovo je 21. vijek. Naš prvi prijedlog će biti da se u Žepču i okolnim naseljima izgradi toplovodna mreža i da svaka kuća bude pripojena na Toplanu „Žepče“, makar morali ići u novo kreditno zaduženje – zaključuju u DF-u.

Enaz Tokalić

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal