Poveži se putem

Lokalni izbori 2016

Komšićeva stranka prvi put na lokalnim izborima u Žepču – DF želi tri mandata

Objavljeno

-

Iako se prvi put kandiduju za Općinsko vijeće u Žepču, u Demokratskoj fronti žele da osvoje najmanje tri vijećnička mjesta. Vjeruju da će biti najveće iznenađenje ovogodišnjih lokalnih izbora i samouvjereno poručuju da će promijeniti političke odnose u lokalnoj vlasti.

– Nemamo oraha u džepu i nismo opterećeni da zadržimo bilo koju poziciju. Potpuno smo novi i nemamo šta da izgubimo. Naši vijećnici će biti pravo osvježenje u Općinskom vijeću – navodi se u saopštenju koje je dostavljeno našem portalu.

Ističu da se njihova kampanja ne zasniva na niskim udarcima i kriticizmu pojedinaca iz vlasti. Navode da će sve svoje zamjerke i prijedloge iznositi za vijećničkom govornicom.

– To ne znači da nemamo mnogo zamjerki ali narod se zasitio lažnih obećanja i predizbornih svađa. Želimo da budemo konstruktivni i to je naš osnovni pravac. Žepče ima veliku perspektivu i novu šansu za razvoj. Mi želimo da učestvujemo u tome. Pogrešno bi bilo generalizovati stvari i reći da su svi politički protivnici, posebno oni na vlasti – pokvareni. Mi, prije svega cijenimo ljude i njihove postupke. Ne želimo nepotrebno da dižemo tenzije, tenzija nam je preko glave – kažu u DF-u.

Ponosni su što niko od imena sa njihove liste nije učestovao na nekim prethodnim lokalnim izborima. Ali uprkos tome, smatraju da imaju dovoljno iskustva da osvoje najmanje tri vijećnička mjesta.

Advertisement

– Na političkoj sceni nema Lijanovića, neke političke partije koje su na glasačkim listićima su skoro pali u zaborav a neki će biti razočarani svojim izbornim rezultatom. Drago nam je ako baš DF okrive za to jer mi želimo da uzmemo glasove nezadovoljnih, neodlučnih i da ubijedimo glasače da izađu na izbore – kaže Enaz Tokalić, predsjednik DF-a Žepče.

Priznaju da nisu imali kvalitetnog kandidata za načelnika opštine i to na šaljiv način obrazlažu: – Mi konja za tu utrku nismo imali. Bolje je to pošteno priznati nego da nam se ljudi smiju, da bespotrebno trošimo ljude i stvaramo privid o lažnom uspjehu.

Željeli bi da u žepču vidimo sretne ljude koji idu na posao, da imamo čist grad i gradsko grijanje jer ovo je 21. vijek. Naš prvi prijedlog će biti da se u Žepču i okolnim naseljima izgradi toplovodna mreža i da svaka kuća bude pripojena na Toplanu „Žepče“, makar morali ići u novo kreditno zaduženje – zaključuju u DF-u.

Enaz Tokalić

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal