Poveži se putem

ZDK

Krađe u Zavidovićima, pretresi u Maglaju …

Objavljeno

-

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zavidovići

U toku noći 31.10./01.11.2022. godine, u mjestu Krivaja, sa radilišta kuće u izgradnji, vlasništvo K.E. iz Zavidovića, izvršena je krađa određene količine građevinskog materijala. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenskom periodu od 29.10. do 01.11.2022. godine, u naselju Dolovi, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa”, kojom prilikom je iz kuće vlasništvo H.M. iz Zavidovića, otuđen bojler. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 31.10./01.11.2022. godine, u mjestu Podubravlje, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa”, kojom prilikom je iz kuće vlasništvo M.M. iz Zavidovića, otuđena motorna pila, trimer i dijelovi za centralno grijanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Maglaj

Dana 01.11.2022.godine, na parkingu Policijske stsanice Maglaj, po naredbi Općinskog suda u Zavidovićima, od strane policijskih službenika izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke “Alfa Romeo”, vlasništvo B.F. iz Tešnja. Na vozilu je pronađena nepripadajuća registarska tablica koja je uz potvrdu oduzeta.

Advertisement

Dana 01.11.2022.godine, oko 16,45 sati u mjestu Moševac, od strane policijkih službenika zaustavljen je i kontrolisan traktor kojim je upravljao H.M. (1993) iz Maglaja. Kontrolom je utvrđeno da isti prevozi 3,5 m3 bukovog ogrijevnog drveta bez potrebne dokumentacije. Drvna masa uz potvrdu oduzeta i predata ovlaštenom licu Kantonalne uprave za šumarstvo Zeničko-dobojskog kantona.

Doboj Jug

Dana 01.11.2022.godine, u vremenu od 07,15 do 08,45 sati, u ulici Škilje, po naredbi Općinskog suda u Tešnju, od strane policijskih službenika izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i dvorišta koje koristi lice Š.S., (1955.) iz Doboj Juga. Tom prilikom su pronađena dva sadržaja biljne materije koji asociraju na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode i te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

MUP ZDK

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal