Poveži se putem

Žepče

MIZ Žepče: Uspješno realizovan projekat “Olakšajmo boravak u školi djevojčici Rameli Mešeljević”

Objavljeno

-

Odjel za socijalnu brigu Medžlisa IZ-e Žepče realizovao je projekat „Olakšajmo boravak u školi djevojčici Rameli Mešeljević“. Mala Ramela, iz Begovog Hana, učenica je drugog razreda O.Š. „Begov Han“.  Rođena je bez ruku, te za kretanje koristi invalidska kolica, tako da joj je jako teško pohađati školu, jer uslovi nisu prilagođeni za njene potrebe.

Na inicijativu profesorice islamske vjeronauke, Munevere Ridžal, koordinatorica za socijalna pitanja Medžlisa IZ-e Žepče Amira Mehemdović uputila je molbu za realizaciju ovog projekta koordinatoru za socijalna pitanja Muftijstva zeničkog, mr. Džemal ef. Salkiću.

Džemal ef. poznat kao veliki humanitarac, nije čekao proceduru odobrenja projekta, nego je preko dobrih ljudi prikupio iznos od 3.000 KM za potrebe uređenja mokrog čvora i radnog stola u školi za djevojčicu. Majci Šeherzadi je, takođe, uručio donaciju od 400 KM kako bi pokrila troškove dovoza djevojčice u školu.

Muftija zenički, dr. Ejub ef. Dautović, uručio je sredstva direktoru škole Adilu Gačiću, te kazao kako se nada da će Rameli biti olakšano pohađanje nastave narednih 7 godina u ovoj osnovnoj školi. Muftija je pohvalio Ramelu, koja piše nogom, a ima jako uredne sveske i postiže veoma dobre rezultate u školi. U pratnji muftije, školu i razred male Ramele posjetili su i glavni imami Medžlisa IZ-e Zenica Jakub ef. Salkica i Medžlisa Žepče Izet ef. Efendić, te sekretar Muftijstva zeničkog, Edin ef. Kavazović.

Čestitamo učiteljici Edini Grahić i odjeljenju razreda II-1 koji pomažu Rameli na nastavi.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal