Poveži se putem

Religija

Mladi Žepčaci se zaputili u Komušinu na 46. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Objavljeno

-

Tradicionalno, posljednjeg vikenda u petom mjesecu Gospino svetište u Komušini bit će domaćin 46. Dana mladih svim mladima Vrhbosanske nadbiskupije, ali i svim hodočasnicima Gospi Komušanskoj.

Program ovogodišnjeg Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije koji će se održati pod geslom „Velika mi djela učini svesilni“ (Lk 1, 49) započinje u petak, 26.05., dok će središnji susret biti upriličen u subotu, 27.05.2017. godine.

Put Komušine na 46. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije, rano jutros se pješke zapotilo 17 mladih iz Žepča.

Kao i ranijih godina, organizatori proslave Dana mladih i ove godine su pripremili zanimljiv program za sve sudionike, tako da mladi u petak program započeti slavljenjem svete mise, nakon čega će uslijediti radionica, tj. Živa biblioteka. Sudionici će za vrijeme Žive biblioteke, izabrati koju knjigu žele pročitati, tj. čiju priču žele čuti, jer će knjiga biti živa osoba koja će na zanimljiv, emotivan način svjedočiti o svome životu i tome koliko je Bog velikih djela učinio u njihovom životu. Svoja iskustva s mladima podijelit će bivši ovisnik, majka višečlane obitelji, samohrana majka, svećenik, časna sestra, bogoslov, laik i još mnogo drugih. Nakon radionica, uslijedit će klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje su pripremili animatori instruktori Vrhbosanske nadbiskupije.

Središnji susret u subotu, 27.05. nakon pokorničkog bogoslužja i procesije, nastavit će se sv. Misa koju će animirati bend Studentskog katoličkog centra iz Splita (SKAC). Nakon ručka, uslijedit će i kratki program koji će za razliku od ranijih godina biti drugačiji. Naime, tokom programa, mladi će imati priliku uživati u nastupu članova Hrvatskog nadzemlja iz Splita. Hrvatsko nadzemlje je projekt Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije koji su osmislili i pokrenuli sami mladi prije sedam godina koji na zanimljiv, kreativan i šaljiv način šire Radosnu vijest. Osim mladih članova Hrvatskog nadzemlja, program festivala obogatit će i nastup Skac benda iz Splita.

Advertisement

Tokom programa na Danu mladih Vrhbosanske nadbiskupije bit će proglašeni pobjednici Natječaja za dodjelu malih grantova Centra za mlade Ivan Pavao II. i svečano potpisivanje Ugovora.

Program 46. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Petak, 26.05.
18:00 Okupljanje i smještaj sudionika
18:00 Sv. Misa
19:00 Večera
20:00 Radionice
23:30 Klanjanje pred Presvetim
00:00 Noćni mir

Subota, 27.05.
07:00 Dolazak hodočasnika
09:00 Pokorničko bogoslužje
10:00 Procesija
11:00 Sv. Misa
12:30 Ručak
13:30 Program
Hrvatsko Nadzemlje
Skac bend iz Splita
15:30 Kraj programa

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal