Poveži se putem

ZDK

MUP ZDK: Dan iza nas obilježile teške krađe, pretresi

Objavljeno

-

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

U vremenskom periodu od 16.06.2022. do 23.06.2022. godine u ulici Gornje Rosulje, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo Z.M. iz Visokog. Tom prilikom iz kuće je otuđena mašina za veš, mašina za suđe i neutvrđena količina posuđa. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

U toku noći 22./23.06.2022. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u putničko motorno vozilo “Ford Fokus”, vlasništvo A.A. iz Kaknja. Tom prilikom iz unutrašnjosti vozila je otuđena određena količina novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenu od 20.06.2022. godione do 23.06.2022. godine u mjestu Bilješevo, izvršeno je krivično djelo “Krađa” jednog aparata za varenje, jedne brusilice, električnog motora sa reduktorom i određene količine metalnih kalupa za pravljenje šljakobetonskih elemenata, vlasništvo H.M. iz Kaknja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 23.06.2022.godine u mjestu Karadaglije, po naredbi Općinskog suda u Tešnju, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi A.M. iz Tešnja. Ovom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto osam okvirova za automatsku pušku i određena količina metaka kalibra 7,62 mm. Izvršena je kriminalistička obrada osumnjičenog, protiv kojeg će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

Advertisement

U vremenu od 04.06.2022.godine, do 23.06.2022.godine, u mjestu Ljetinić, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u lovačku kuću vlasništvo Lovačkog društva “Kiseljak” Tešanj, kojom prilikom je otuđen jedan kamin. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Visoko

Dana 23.06.2022. godine, u 01,25 sati, u ulici Kadije Uvejsa, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Škoda” kojim je upravljao T.N. iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, dok su saputnici u vozilu S.R. i V.A., oba iz Visokog, zadobili lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal