Poveži se putem

ZDK

MUP ZDK obilježio 15. Maj – Dan policije, pohvaljena PS Žepče

Objavljeno

-

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) prigodnom svečanošću na platou ispred Gradske arene u Zenici obilježilo je 15. maj – Dan policije. Svečanosti su, osim pripadnika MUP-a ZDK, prisustvovali i brojni državni i federalni zvaničnici.

Prigodnim govorom prisutne je pozdravio policijski komesar Semir Šut, koji je poručio da građani mogu računati na spremne, uvježbane i motivirane policajce, koji će beskompromisno štititi živote i imovinu građana, privrednih subjekata, ustavni poredak i provoditi zakone iz svoje nadležnosti.

– Rezultati policije u proteklom periodu su vrlo dobri. Pokazali smo da MUP ZDK može biti primjer uspješnog rada policije, redovnog i kvalitetnog opremanja te dobre saradnje između Vlade i Skupštine ZDK, s jedne, i Uprave policije, s druge strane – kazao je on.

Također je podsjetio da će od juna ove godine u redove policije ući novih 100 policijskih službenika, što je u protekle tri godine 210 ukupno novoprimljenih službenika, koji čine novu energiju.

Potom se prisutnima obratio i Nikola Arsenić (SBB), ministar unutrašnjih poslova ZDK, koji je istakao da je protekla godina obilježena uspješnim radom u mnogim segmentima.

Advertisement

– Posebno izdvajamo da u oblasti kriminaliteta nije bilo težih krivičnih djela koja bi usložila sigurnosnu situaciju. U posljednjih pet godina ostvarujemo konstantan pad broja krivičnih djela, znatno je smanjena maloljetnička delinkvencija, a ista tendencija zabilježena je u pogledu teških krađa – kazao je Arsenić.

Garant sigurnosti

Premijer ZDK Miralem Galijašević također je u svom obraćanju poručio da je evidentno da građani policiju doživljavaju kao instituciju koja garantira sigurnost za njihove živote, imovinu, javni red i mir te efikasno sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela.

PRIZNANJA I NAGRADE

Na svečanosti su dodijeljena kolektivna priznanja, i to „Zastava Ministarstva sa državnim grbom” Sektoru kriminalističke policije MUP-a ZDK, „Reljefni grb BiH” Policijskoj stanici (PS) “Centar”, „Pohvala ministra” PS Žepče i Odsjeku za poslove pisarnice i arhiva MUP-a ZDK. Pojedinačna priznanja i nagrade u vidu „Zlatne značke” dodijeljena su Admiru Gaziću i Jusufu Katića, dok je „Srebrena policijska značka” uručena Vahidinu Topaloviću, Rusmiru Šišiću, Lidiji Mehičić i Nihadu Musliću.

Pohvalu ministra također je dobio Pejinović Ivica, Policijska stanica Žepče, vanredno plaćeno odsustvo u trajanju od 5 dana dobio je Smajlović Jasmin, Policijska stanica Žepče, a ručni sat sa posvetom Antunović Mato i Jukić Mara, Policijska stanica Žepče.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal