Poveži se putem

Kultura

Na Dan općine Žepče upriličena izložba slika nastalih na 3. Likovnoj koloniji “Ismet Čahtarević”

Objavljeno

-

Žepčaci su snoć u Galeriji Ljerke Njerš mogli prisustvovati otvorenju izložbe slika “Likovne kolonije Ismet Čahtarević”. Slike su nastale na koloniji koja je održana u lovačkom domu u Ravnoj rijeci u Gornjoj Papratnici od 22. do 24. juna 2018. godine, a u kojoj je sudjelovalo jedanaest umjetnika: Mustafa Faljić Falja, Alojz Gašparević Gašo, Enis Bato Hasandžiković, Šemso Muhić, Višnja Markanović, Saša Zečević, Ratko Lješić, Asim Goralija, Merima Smajić, Emina Šaldić i Perica Gazibardić.

-“Budući da je ovo treća kolonija koju smo uspješno organizirali vjerujemo da postaje tradicionalna, te se nadamo da ćemo uspješnost organiziranja naše likovne kolonije nastaviti u budućnosti”, istaknuo je u svom pozdravnom govoru d3irektor JU Dom kulture Žepče, Miroslav Ilić.

Ilić je ovom prilikom najavio i skoro osnivanje Društva likovnih umjetnika Žepče koje će imati za cilj potporu i popularizaciju likovne umjetnosti u našoj općini.

Izložbu je svečano proglasio otvorenom načelnik Mato Zovko koji se zahvalio svima na pomoći pri organizaciji ovog događaja u našem gradu. Zovko je pozvao sve kulturne djelatnike da ne posustanu u svojim namjerama da rade na duhovnoj nadogradnji svakog čovjeka, koja nam je neophodna, a koja se ostvaruje upravo kroz ovakve i slične kulturne događaje, te je i ovom prilikom svim Žepčankama i Žepčacima čestitao Dan općine Žepče i 560. godišnjicu od prvog poznatog pisanog pomena Žepča.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal