Poveži se putem

Žepče

Načelnik Općine Dobretići posjetio Općinu Žepče

Objavljeno

-

Općinski načelnik Mato Zovko je 11.12.2023. godine primio u radnu posjetu načelnika općine Dobretići Ivu Čakarića i   Ivanku Jekešević, stručnu suradnicu u Službi za opću upravu, društvene djelatnosti i financije. Sastanku je nazočila Branka Janko, direktorica Razvojne agencije Žepče. 

Bila je to prilika za razmjenu ideja, uspostavljanje novih inicijativa od značaja za obje lokalne zajednice, dogovaranje oko projekata i dr. Razvojna agencija Žepče je nositelj izrade Strategije razvoja općine  Dobretići za period 2023.-2027. godine  i u narednom periodu zajedno sa općinskim razvojnim timom na čelu sa općinskim načelnikom Dobretića radit će na osnaživanju internih kapaciteta općinske administracije kao i na zajedničkim projektima u područjima interesa kao što su poljoprivreda  i turizam. 

Uzajamna suradnja je u  interesu obje lokalne  zajednice, a i obveza općine Žepče koja raspolaže sa mnogo više ljudskih i  tehničkih kapaciteta da odgovori na potrebe lokalnih zajednica  kojima treba pomoć i stručna podrška, posebno jer se radi o sredinama gdje su ljudi još uvijek izvan svojih domova a žele imati vezu sa svojim krajem kojeg treba nanovo izgraditi i učiniti mjestom za život,  kazao je općinski načelnik Mato Zovko.

Općina Dobretići je najmlađa, najmanja i najruralnija općina čiji je načelnik najmlađi načelnik u Federaciji BiH. Nakon rata šesta je najrazrušenija općina u BiH gdje i danas nije obnovljena većina kuća. Oko 15.000 Pougaraca danas živi izvan Pougarja razasutih po cijelom svijetu.

„Općina Dobretići kao i većina općina u Bosni i Hercegovini od općine Žepče ima što naučiti. Prvo što je na vrijeme našla ključ za međunacionalne odnose, što je veoma bitno za općine koje su taj teški uteg ponijele iz rata. Dalje je to sigurno utjecalo i za stvaranje dobre klime za privlačenje domaćih i stranih investicija te izgradnju društvene infrastrukture. Mislim da je osnivanje Razvojna agencija Žepče sa kojom danas i mi surađujemo, jedan od najboljih poteza žepački vlasti. Njen izražaj u vremenu i projektima pred nama biti će još izraženiji i sigurno će se to odraziti na daljnji ubrzani razvoj Žepča u budućnosti”, kazao je načelnik Ivo Čakarić.

Općina Žepče

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal