Poveži se putem

Žepče

Načelnik Zovko dodijelio Odluke o dodjeli novčanih sredstava za samozapošljavanje

Objavljeno

-

U Uredu načelnika Općine Žepče,  jučer su uručene Odluke o dodjeli novčanih sredstava za samozapošljavanje. Općinski načelnik Mato Zovko, u prisustvu ministra Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbeglice Zeničko-dobojskog kantona, Nurđehana Šahinovića, dodijelio je Odluke kandidatima koji su se prethodno prijavili na Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za samozapošljavanje.

Cilj ovog Javnog poziva biop je podrška samostalnim djelatnicima s područja općine Žepče, u smislu razvoja djelatnosti i suzbijanja nezaposlenosti. Kandidatima koji su prošli na Javnom pozivu, ukupno njih dvanaest, dodjeljena su novčana sredstva u ukupnom iznosu od 33.500,00 KM, te će biti isplaćena iz Proračuna Općine Žepče za 2017. godinu.

Načelnik Općine Žepče je istaknuo da je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, također sa 1/3 sufinansiralo ovaj Javni poziv, te je u tom smislu ministar Nurđehan Šahinović naglasio da će Ministarstvo pružati i dalje finansijsku pomoć za ovakve i slične javne pozive.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal